Muhammad Alinkin kohdannut japanilaispainija Antonio Inoki on kuollut

Japanilainen painija ja poliitikko Antonio Inoki on kuollut 79-vuotiaana sydänsairauteen, hänen perustamansa yhtiö kertoo.

Inokin värikkään urheilu-uran kuuluisin kamppailu käytiin kesäkuussa 1976 Tokiossa, kun hän kohtasi nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestarin Muhammad Alin.

Nyrkkeilijän ja painijan välinen tapahtumaköyhä ottelu päättyi ratkaisemattomaan ja sitä pidetään yhtenä Alin uran pohjanoteerauksista. Inoki vietti suurimman osan ottelusta selällään kanveesissa potkien Alin jalkoja. 

Inokille ottelu toi maailmanlaajuista huomiota ja mahdollisuuden vierailla yhdysvaltalaisessa WWF-painisarjassa. Painiuransa jälkeen Inoki valittiin vuonna 1989 Japanin parlamenttiin, mistä hän putosi 1995. Inoki valittiin parlamenttiin uudelleen vuonna 2013. Hän vetäytyi politiikasta 2019.

Inoki matkusti vuonna 1990 Irakiin ja oli osallisena neuvotteluissa, jotka johtivat japanilaisten panttivankien vapauttamiseen. Hän herätti myös huomiota lukuisilla kiistellyillä vierailuilla Pohjois-Koreaan, missä hän järjesti paininäytöksiä ja pyrki järjestämään Pohjois-Koreaan siepatuille japanilaisille paluun kotimaahansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja