Muffinien leivonta on helppoa ja yksinkertaista, yhdistät vain ainekset ja jaat taikinan vuokiin. Koristelemalla ja kuorruttamalla muffinit saat cupcake-tyyppisiä upeita leivonnaisia.
Pehmeään ja löysähköön muffinitaikinaan sopiva parhaiten tavalliset paperivuoat, mutta laita aina 2 paperivuokaa päällekkäin.
Tiesitkö muuten, että monilla Yhdysvaltojen osavaltioilla on oma nimikkomuffini? New Yorkin maku on omena ja Washingtonin mustikka.
Muffinien perusohje
Tämän ohjeen ainekset vain sekoitetaan keskenään, ensin kuivat aineet ja sitten kosteat. Ohjeen appelsiinimehua vaihtamalla saat kätevästi erilaisia muffineita. Ohjeeseen voi käyttää myös hiivaleipäjauhoja tai tummempia täysjyväisiä graham- tai ruisjauhoja.
Noin 20 kpl
3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
VINKKI: Valitse jokin alla olevista muffineista ja korvaa perusmuffinitaikinan 1 dl appelsiinituoremehua ohjeen alla olevilla aineilla.
Suklaamuffinit
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
Kirsikkamuffinit
1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
noin 150 g säilykekirsikoita pilkottuina
1 dl kookoshiutaleita
Ananasmuffinit
1½ dl ananasmurskaa
1 dl mantelirouhetta
Sitruunarusinamuffinit
1 dl sitruunamehua
1 dl rusinoita
Vadelmakookosmuffinit
3 dl vadelmia
1 dl kookoshiutaleita
Lakritsimuffinit
1 dl appelsiinituoremehua
200 g tavallista lakritsia ohuina viipaleina
Mustikkamuffinit
3 dl mustikoita
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Kuvat: Myllyn Paras Oy