MTV Uutiset seurasi Ukrainan sotaa 13. huhtikuuta: Joe Biden lupasi uutta sotilasapua Ukrainalle satojen miljoonien dollarien arvosta

MTV Ukrainassa: Kiovaan palaavia varoitettu –"Pitää odottaa, kunnes olemme tarkastaneet paikat sabotöörien varalta" 2:16
MTV Ukrainassa: Kiovaan palaavia varoitettu – "Pitää odottaa, kunnes olemme tarkastaneet paikat sabotöörien varalta".

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan seurauksia Ukrainassa ja muualla maailmassa 13. huhtikuuta.

Lyhyesti Venäjän hyökkäyssodan käänteistä:

  • Taistelut ovat nyt kovimmillaan Itä-Ukrainan alueella
  • Britannian tiedustelupalvelun mukaan Venäjä suuntaa joukkojaan yhä enemmän Itä-Ukrainan alueelle
  • On todennäköistä, että Venäjä valmistautuu hyökkäämään Donbassiin
  • Venäjän pelätään ryhtyvän kemiallisten aseiden käyttöön
  • YK: Ukrainassa on kuollut lähes 1 900 siviiliä, joista 150 lapsia
  • Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta

23.43: Puolan presidentti: Venäjä ei sodi vaan syyllistyy terrorismiin

Puolan presidentin mukaan Venäjä ei käy Ukrainassa sotaa, vaan syyllistyy terrorismiin.

Presidentti Andrzej Dudan mukaan asutusalueiden pommittaminen ja siviilien tappaminen ei ole sotaa. Dudan mukaan kyseessä on julmuus, rosvous ja terrorismi.

Duda vieraili tänään Kiovassa yhdessä Baltian maiden johtajien kanssa.

22.52: Ukrainan presidentti arvosteli Ranskan Macronin puheita

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli keskiviikkona tyytymätön Ranskan presidentin Emmanuel Macronin puheisiin. Macron kieltäytyi kutsumasta Venäjän raakuuksia Ukrainassa kansanmurhaksi ja mainitsi myös, "että venäläiset ja ukrainalaiset ovat veljiä keskenään".

–  Tällaiset asiat ovat hyvin tuskallisia meille. Tulen varmasti tekemään parhaani keskustellakseni tästä asiasta hänen kanssaan, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa yhdessä Puolan ja Baltian maiden johtajien kanssa.

21.43: Ukrainan mukaan maasta on keskiviikkona evakuoitu 1 567 ihmistä

Ukrainan eri kaupungeista on ukrainalaisviranomaisen mukaan keskiviikkona evakuoitu yhteensä 1 567 ihmistä niin sanottuja humanitaarisia käytäviä pitkin. Asiasta kertoi Ukrainan presidentin kanslian vanhempi virkamies.

Vielä tiistaina 12.4. evakuoimaan onnistuttiin 2 671 ihmistä.

21.35: Venäjä asetti vastapakotteita

Venäjän ulkoministeriö on asettanut vastapakotteita yhdysvaltalaisille ja kanadalaisille poliitikoille. Venäläispakotteet kohdistuvat yhteensä 398 Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäseneen sekä 87 kanadalaiseen senaattoriin.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan pakotteet ovat vastaus Yhdysvaltojen pakotteisiin, kun Washington lisäsi lännen pakotelistalle 328 Venäjän duuman jäsentä viime kuussa.

21.28: Yhdysvalloilta uutta sotilasapua Ukrainalle satojen miljoonien dollarien arvosta

Yhdysvallat antaa Ukrainalle 800 miljoonan dollarin arvosta lisää sotilasapua, muun muassa helikoptereita, panssariajoneuvoja ja aseita sekä ammuksia, kertoo presidentti Joe Biden.

Bidenin mukaan pakettiin kuuluu erittäin tehokkaita asejärjestelmiä sekä varusteita, jotka sopivat Ukrainalle, kun se valmistautuu puolustautumaan Venäjän odotettavissa olevaa suurhyökkäystä vastaan Itä-Ukrainassa.

20.55: Venäjä uhkasi iskeä Kiovaan, jos ukrainalaiset jatkavat iskuja Venäjän puolelle

Venäjä uhkaa iskeä Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan, jos Ukrainan joukot jatkavat hyökkäyksiä Venäjän puolelle.

Venäjän puolustusministeriön mukaan ukrainalaiset yrittävät koko ajan sabotoida kohteita Venäjän puolella. Puolustusministeriön mukaan Venäjä on valmis iskemään "komentokeskuksiin", joita on muun muassa Kiovassa.

20.18: Expressen: Suomi ei ole saanut turvatakuita Natolta tai Yhdysvalloilta

Ruotsalaislehti Expressenin uutisen mukaan Suomi ei olisi saanut Natolta tai Yhdysvalloilta turvatakuita. Expressen viittaa uutisessa hallituslähteisiinsä.

20.00 Zelenskyi keskusteli Joe Bidenin kanssa lisätuesta

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo Twitterissä keskustelleensa Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kanssa lisätuesta Ukrainalle. Zelenskyin tviitin mukaan presidentit puhuivat tuesta puolustukseen sekä talouteen liittyen. Zelenskyi ja Biden olisivat myös puhuneet pakotteiden tiukentamisesta.

Zelenskyin tviitti alla.

19.30 Etyjin valtuuskunta löysi merkkejä Venäjän ihmisoikeusloukkauksista Ukrainassa – tarkempi arvio ei onnistunut

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) valtuuskunta on löytänyt merkkejä Venäjän sotilaiden Ukrainassa tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista. Kolmen asiantuntijan valtuuskunta julkisti keskiviikkona tutkimusraporttinsa kansainvälisen humanitaarisen oikeuden (IHL) loukkauksista Ukrainassa.

18.16: Venäjän uusi hyökkäys Ukrainan itäosissa aiheuttanee suuria tappioita

Uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjä vahvistaa joukkojaan Ukrainan itäosissa Donbassin alueella. Uusi, suurhyökkäykseksikin aiemmin kuvattu, hyökkäys aiheuttanee suuria tappioita sekä Venäjälle ja Ukrainalle. 

Venäjän presidentti Vladimir Putinia aiemmin tällä viikolla tavannut Itävällan liittokansleri Karl Nehammer kertoo CNN:n haastattelussa, että Putin näkee, että Venäjän on puolustettava Venäjän federaatiota ja itäisessä Ukrainassa asuvia venäläisiä.

Muun muassa Britannian puolustusministeriöstä on arvioitu, että taistelut tulvat seuraavien viikkojen aikana kiihtymään itäisessä Ukrainassa. 

16.45: Sotarikoksia tutkitaan kylissä ja pikkukaupungeissa Kiovan provinssissa

Venäjän joukkojen sotarikoksia siviilejä vastaan tutkitaan kylissä ja pikkukaupungeissa Kiovan provinssissa. 

MTV Uutiset kävi haastattelemassa venäläisten miehityksen aikana kotiinsa jääneitä ihmisiä Katjushankassa, Vak-hivkassa ja ja Ivankivissä. 

MTV Ukrainassa:"He murtautuivat sisään ja veivät kaiken"– Venäläisten sotarikoksia tutkitaan kylissä 3:33
Katso videolta MTV Uutisten toimittaja Niko Nurmisen raportti Ukrainasta. 

16.38: Suomen ja Irlannin eurooppaministerit keskustelivat Venäjän hyökkäyssodan lopettamisen keinoista

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on keskustellut Irlannin eurooppaministeri Thomas Byrnen kanssa. Tuppurainen osallistui myös paikalliseen suurlähettiläskokoukseen Dublinin-vierailullaan.

Ministerien keskusteluissa korostui EU:n ja sen kumppaneiden yhtenäinen vastarinta Venäjää vastaan, myös informaatiosodan osalta. EU:n tulevaa, järjestyksessään kuudetta pakotepakettia tulee valmistella ministerien mukaan nopealla aikataululla.

– Kaikkien toimien ensisijainen tavoite on Venäjän laittoman hyökkäyssodan lopettaminen Ukrainassa, tiedotteessa todetaan.

Venäjän hyökkäyssotaan liittyvien aiheiden lisäksi ministerit keskustelivat muun muassa Ison-Britannian EU-erosta.

16.30: Kreml: Bidenin kansanmurhapuheet vääristelyä

Venäjän mukaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin viittauksia mahdollisesta kansanmurhasta Ukrainassa ei voi hyväksyä. Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjä ei voi sallia sitä, että tilannetta vääristellään.

Biden sanoi puheessaan eilen, ettei amerikkalaisten tulojen ja bensiinin hinnan pitäisi riippua siitä, että diktaattori julistaa toisella puolella maailmaa sodan ja aloittaa kansanmurhan.

14.59: Dnipron ruumishuoneilla yli 1 500 kuollutta venäläissotilasta

Ukrainassa yksin Dnipron kaupungin ruumishuoneilla on yli 1 500 kuollutta venäläissotilasta, joita kukaan ei ole halunnut tulla noutamaan. Asiasta kertoo kaupungin varapormestari Mihail Lysenko.

Itä-Ukrainan Dnipro on toistaiseksi säästynyt pahimmilta taisteluilta Venäjän hyökkäyksessä maahan. Varapormestari kertoi toivovansa, että venäläisäidit pääsisivät hakemaan poikansa pois.

Venäjän ja Ukrainan kärsimistä tappioista on saatavilla vain vähän riippumatonta tietoa. Ukrainan mukaan Venäjän sotilaiden kokonaistappiot hyökkäyksen alettua ovat lähes 20 000:n luokkaa.

14.49: BBC varoittaa internetissä levitetyistä valeuutisvideosta

Britannian yleisradioyhtiö BBC on varoittanut yhtiön nimissä tehdystä valeuutisvideosta, jota on levitetty internetissä.

Videolla väitetään BBC:n nimissä, että Ukraina olisi itse tehnyt ohjusiskun Kramatorskin juna-asemalle viime viikolla. Iskussa kuoli liki 60 ihmistä.

BBC varoitti Twitterissä ihmisiä olemaan levittämättä valeuutisvideota. Yhtiö sanoi tekevänsä kaikkensa, jotta video saadaan poistettua internetistä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

14.00: Ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutokesta on nyt julkaistu

Valtioneuvoston ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutoksesta on julkaistu Valtioneuvoston verkkosivuilla. Samalla selontekoon liittyvä tidotustilaisuus alkaa Valtioneuvoston linnassa. 

Selonteko ei sisällä uusia linjauksia, eikä se suoraan ota kantaa, pitäisikö Suomen liittyä Natoon vai ei. 

Selonteossa todetaan, että mahdollinen liittymisen ajoitus ja liittymisprosessin nopeus ovat avainasemassa nykyisessä toimintaympäristössä. 

Lue myös nämä aiheeseen liittyvät artikkelit: 

Mitä turvallisuusselonteosta jäi käteen? 11:17
Mitä turvallisuusselonteosta jäi käteen? Katso asiantuntijahaastattelu

13.47: Pääministeri Marin: "Haluamme taata rauhan maissamme sekä myös lähialueilla"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vaatii Venäjälle uusia pakotteita. Hän toisti tapaamisessaan ruotsalaiskollega Magdalena Anderssonin kanssa, että Suomi ja Ruotsi tukevat Ukrainaa täysin taistelussa Venäjää vastaan.

Tukeen sisältyy myös asetoimituksia.

– Haluamme taata rauhan maissamme sekä myös lähialueilla, Marin tiivisti puheenvuorossaan ennen neuvottelujen alkua Tukholmassa.

– Olemme päivittäneet turvallisuussuunnitelmaamme, ja tänään jatkamme siitä neuvotteluja. Mahdollisiin sotarikoksiin syylliset on saatava kansainväliseen rikostuomioistuimeen, Andersson vaati.

Marin on tavannut Anderssonin tänään Tukholmassa. Kaksikko piti hetki sitten mediatilaisuuden, jossa he myös vastasivat median kysymyksiin. Tilaisuudessa Marin muun muassa painotti, että Nato-keskustelu käydään Suomessa viikoissa, ei kuukausissa.  

13.32: Britannia jäädyttää maanpetoksesta epäillyn ukrainalaisoligarkin varat

Iso-Britannia ilmoittaa jäädyttävänsä venäläisen oligarkin Viktor Medvedtshukin varat. Lisäksi maa asettaa maanpetoksesta epäillyn miehen matkustuskieltoon. 

Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters. 

13.13: Ukraina kiistää Venäjän väitteet Mariupolin antautumisesta

Venäjä väitti aiemmin tänään, että yli 1 000 ukrainalaista sotilasta olisi antautunut Venäjän piirittämässä Mariupolin satamakaupungissa. Esimerkiksi uutistoimisto Reuters ei ole pystynyt vahvistamaan Venäjän väitettä antautumisesta. 

Nyt Ukraina kuitenkin kiistää Venäjän väitteet, uutisoi muun muassa BBC

Presidentti Volodymyr Zelenskyin pääneuvonantajan mukaan Mariupol on edelleen pystyssä. Neuvonantaja kertoo Facebookissa, että satamakaupungin puolustus on vahvistunut. 

Mariupolin kohtalosta on puhuttu jo päivien ajan. Joidenkin arvioiden mukaan kaupungin antautuminen on vain päivien kysymys. 

CNN:n mukaan kaupungissa on edelleen noin 100 000 siviiliä loukussa. 

12.57: YK: Ukrainassa on kuollut lähes 1 900 siviiliä, joista 150 lapsia

Ukrainassa on kuollut tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin 1 892 ja haavoittunut yli 2 500 siviiliä, YK kertoo CNN:n mukaan.

Kuolleiden joukossa on yli 150 lasta, YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto (OHCHR) kertoo.

Suurin osa on saanut surmansa räjähteistä, YK sanoo.

YK uskoo, että todelliset kuolleiden ja haavoittuneiden luvut ovat huomattavasti korkeammat, koska tietoja on taistelujen jatkuessa vaikea kerätä.

OHCHR sanoo saaneensa Ukrainan valtakunnansyyttäjänvirastosta raportin, jonka mukaan 191 lasta on kuollut ja yli 349 haavoittunut Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

12.24 Zelenskyi peräänkuuluttaa EU:lta lisää toimia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vaatii, että pakotteet Venäjää kohtaan jatkuvat, sillä hänen mukaansa ne ovat ainoa keino saada Venäjä taipumaan.

– Venäjä voidaan pysäyttää vain toimimalla yhdessä, Zelenskyi toteaa.

Zelenskyi myös huomauttaa, että Ukrainan on saatava varteenotettavan EU-ehdokkaan asema.

Zelenskyi tapaa tänään Puolan ja Baltian maiden presidentit ja hän on esittänyt presidenteille nämä toivomukset.

Zelenskyi painottaa, että Venäjä harjoittaa terroria siviilejä kohtaan.

Hän myös huomautti yhä uskovansa, että Venäjä on käyttänyt fosforiaseita hyökkäyssodassaan.

12.16 Saksan ennustetaan ajautuvan terävään taantumaan, jos Venäjän kaasutoimitukset katkeavat

Venäjän kaasutoimitusten välitön katkeaminen syöksisi Saksan talouden terävään taantumaan ensi vuonna, arvioivat maan johtavat talousinstituutit tuoreessa ennusteessaan. Lue lisää tästä artikkelista.

11.35 Siviiliuhreja Harkovassa

Harkovan kuvernööri Oleg Sinegubovin mukaan Harkovan alueella on kuluneen vuorokauden aikana saanut surmansa seitsemän siviiliä Venäjän iskuissa. 22 siviiliä on loukkaantunut.

Sinegubovin mukaan heidän joukossaan on 2-vuotias poika, joka sai surmansa tykistö- tai raketti-iskuissa, joita tehtiin yhteensä 53.

11.08: Ukraina ei vahvista antautumista Mariupolissa

Ukrainan puolustusministeriön tiedottajalla ei ole tietoa merivoimiensa antautumisesta Mariupolissa.

10.13 Venäjän puolustusministeriö: Mariupolin merijalkaväki on antautunut

Venäjän puolustusministeriö väittää, että Mariupolin merijalkaväki olisi antautunut. Kyseessä on 36. prikaati, johon kuuluu yli tuhat sotilasta.

Ministeriön mukaan antautuneiden joukossa on yli 160 upseeria ja 47 naista. Antautuneista yli sata oli ministeriön mukaan haavoittuneita.

10.05 Ukrainalaismedia: Venäjä iski Ukrzaliznytsian rautatieyhtiön juna-asemalle

Venäjä on jälleen kohdistanut iskunsa juna-asemaan. Tällä kertaa kyseessä on Ukrzaliznytsian rautatieyhtiön juna-asema, kertoo ukrainalaismedia.

Iskussa ei loukkaantunut matkustajia eikä henkilökuntaa. 

Aseman sijaintia ei kerrota.

(Korjaus 10.24: Artikkelista voi saada käsityksen, että kyseessä olisi Ukrzaliznytsian kaupunki. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on rautatieyhtiö.)

9.34 Vereshtshuk: Venäjällä on yhä käytössä runsaasti aseita

Ukrainan varapääministeri Irinia Vereshtshukin mukaan Venäjällä on yhä käytössään suuri asearsenaali siitä huolimatta, että Venäjä on tulittanut aiemmin Ukrainaa useilla ohjuksilla.

Vereshtshukin mukaan on yhä mahdollista, että Venäjä ryhtyy käyttämään kemiallisia aseita. Niiden käytöstä on jo aiemmin ollut viitteitä, mutta tietoja ei olla pystytty vahvistamaan.

Raskaat taistelut jatkuvat Itä-Ukrainassa.

Vereshtshuk huomauttaa myös, että asukkaiden on liian aikaista palata Kiovaan.

9.26 Butshasta löydetty jo yli 400 ruumista

Butshan kaupungissa Ukrainassa on tähän mennessä löytynyt yhteensä 403 ihmisen ruumiit, jotka Venäjän joukkojen uskotaan surmanneen miehityksensä aikana. Asiasta kertoo Butshan kaupunginjohtaja Anatolyi Fedoruk. 

9.13 Ukrainalaismedia: Lähes 200 lasta kuollut sodan aikana

Ukrainan yleisen syyttäjän mukaan Ukrainassa on menehtynyt ainakin 191 lasta ja loukkaantunut ainakin 349 lasta, kertoo ukrainalaismedia.

8.59: Yli 100 000 odottaa evakuointia Mariupolissa

Mariupolin pormestarin mukaan yli 100 000 ihmistä on yhä kaupungissa odottamassa evakuointia. Eilen pormestari arvioi, että kaupungissa olisi Venäjän hyökkäyksessä kuollut arviolta 21 000 siviiliä.

8.54: Humanitaarisia käytäviä ei saada tänään auki

Ukrainan varapääministeri Irinia Vereshtshukin mukaan humanitaarisia käytäviä ei saada tänään auki siviilien evakuointia varten. 

Vereshtshukin mukaan Venäjä on rikkonut tulitaukoa ja vaikeuttanut siviilien evakuointia huomattavasti. Hänen mukaansa Venäjä pyrkii tekemään siviilien evakuoinnista mahdollisimman vaarallista.

Ukraina tekee kaikkensa saadakseen käytävät auki.

8.38 Baltian maista ja Puolasta presidentit tapaamaan Zelenskyia

Puolan presidentti Andrzej Duda, Liettuan presidentti Gitanas Nausėda, Latvian presidentti Egils Levits ja Viron presidentti Alar Karis ovat matkalla Kiovaan tapaamaan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyia.

– Maamme haluavat tukea Ukrainaa ja Zelesnkyia, kertoo Dudan neuvonantaja.

Katso myös video: Tutkija Iro Särkkä kommentoi Uutisaamussa, miten Suomen ja Venäjän nykyinen suhde on muodostunut ja mihin se on muuttumassa.

Onko Suomen ja Venäjän suhde muuttunut? 1:06

7.28 Kuolleita siviilejä löytynyt Kiovassa

Ukrainalaismedian mukaan Kiovan alueelta on löytynyt jo 720 siviiliä menehtyneenä. Lisäksi ainakin 200 kiovalaista on kateissa.

Ukrainalaisia on pikkuhiljaa palannut Kiovaan, jonka liepeiltä Venäjän joukot ovat vetäytyneet pois. Venäjän joukot ovat tällä hetkellä uudelleenjärjestäytymässä ja keskittyvät hyökkäämään itäisen Ukrainan alueille.

Ukrainan sotahallinto hillitsee ihmisten puolustusten laskemista pääkaupungissakaan ja reitti metroasemanien väestönsuojiin on viranomaisten mukaan syytä pitää mielessä.

6.40 CNN: Etyj julkaisee Ukrainan sodan ihmisoikeusloukkauksia käsittelevän raporttinsa tänään

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj) julkaisee Venäjän ihmisoikeusloukkauksia Ukrainan sodassa koskevan tutkimusraporttinsa tänään keskiviikkona, kertoo uutiskanava CNN. Asiasta kertoi CNN:lle järjestön Yhdysvaltain edustajiston tiedottaja.

Kolmen Etyjin asiantuntijan tekemä raportti annettiin CNN:n mukaan järjestön jäsenmaiden tarkasteltavaksi jo tiistaina. Tutkimus sai alkunsa, kun 45 Etyjin jäsenmaata käynnisti Moskovan mekanismina tunnetun prosessin maaliskuun alussa.

Etyjin mukaan tutkimuksen tarkoituksena oli kerätä tietoa muun muassa mahdollisista sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

6.32 Suomen hallitus antaa odotetun turvallisuusselonteon eduskunnalle tänään

Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden punninta on alkamassa toden teolla. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on antamassa tänään eduskunnalle ajankohtaisselonteon turvallisuusympäristön muutoksesta.

Suomen ja laajemmin koko Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristössä tapahtui iso muutos sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

5.53 Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaa Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin tänään Tukholmassa.

Marinin ja pääministeri Anderssonin keskusteluiden pääaiheena on turvallisuusympäristön muuttunut tilanne Euroopassa sekä Suomessa ja Ruotsissa käytävä turvallisuuspoliittinen keskustelu.

5.11 Zelenskyi ehdottaa Venäjälle maanpetoksesta epäillyn ukrainalaisoligarkin vaihtamista sotavankeihin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ehdottaa Venäjälle ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshukin vaihtamista ukrainalaisiin sotavankeihin. Zelenskyi kertoi ehdotuksestaan Telegram-viestipalvelussa julkaistussa puheessaan.

Maanpetoksesta epäilty Medvedtshuk pakeni kotiarestistaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Zelenskyi kertoi tiistaina, että Ukrainan tiedustelupalvelu otti Medvedtshukin kiinni erikoisoperaatiossaan.

Medvedtshukilla on läheiset suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

5.07 Biden vihjaili Putinin syyllistyneen kansanmurhaan Ukrainassa

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vihjailee Venäjän presidentin Vladimir Putinin syyllistyneen kansanmurhaan Ukrainassa.

Biden sanoi puheessaan Des Moinesissa, ettei amerikkalaisten tulojen ja heidän bensiinin hintansa pitäisi riippua siitä, että diktaattori julistaa toisella puolella maailmaa sodan ja aloittaa kansanmurhan.

Biden on aikaisemminkin käyttänyt Putinista kovaa kieltä ja kutsunut häntä muun muassa teurastajaksi ja sotarikolliseksi.

Lue myös:

    Uusimmat