Richard ja Raymond Granholm vangittiin Porvoon poliisiampumisesta epäiltyinä – veljekset piilottelivat kameroilta paperikansioiden takana

39:23
MTV Uutiset Lives seurasi vangitsemisistuntoa hetki hetkeltä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1989 ja 1994 syntyneet veljekset Porvoon poliisiampumisesta epäiltynä.

25-vuotias Raymond Anthony Granholm sekä 30-vuotias Richard Nicholas Granholm vangittiin kahdesta murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä.

Rikosepäilyt liittyvät Porvoossa viime viikonloppuna sattuneeseen vakavaan välikohtaukseen, jossa ammuttiin kahta poliisia. 

MTV Uutiset julkaisee epäiltyjen nimet ja kuvat, koska rikosepäily on rankka ja täysin poikkeuksellinen.

Katso videolta summaus päivän tapahtumista:

5:37

Näin päivän tapahtumat etenivät:

​​​​​​​15.31: Vangitsemisistuntojen jälkeen tiedotusvälineille puhunut tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho ei kertonut juurikaan uusia tietoja poliisitutkinnasta tai ampumistapauksen yksityiskohdista.

Hän ei ottanut kantaa esimerkiksi kuulustelujen sisältöön. Poliisin huostassa epäillyt ovat hänen mukaansa kuitenkin käyttäytyneet asiallisesti. 

Hänen mukaansa Porvoon poliisiampumisessa oli kyse tahallisesta teosta. 

15.21: Tutkinnanjohtajan mukaan ampuminen on ollut tahallinen teko ja "tarkoitus on ollut tehdä juurikin se mitä on tapahtunut".

15.19: Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. On mahdollista että rikosnimikkeitä tulee poliisitutkinnassa vielä lisää. Nyt miehet vangittiin Porvoon tapahtumista epäiltynä, mutta miesten on kerrottu ampuneen poliiseja kohti myös Tampereen seudulla takaa-ajon yhteydessä.

15.18: Molemmat veljeksistä on vangittu. Myös vanhempi vangittiin rikoksista todennäköisin syin epäiltynä.

14.50: Vangitsemisasiaa puidaan suljettujen ovien takana, kuten nuoremmankin veljen kohdalla.

14.24: Mies piilottelee paperikansion takana. Hän tosin pyrkii peittelemään kasvojaan enemmän kuin nuorempi veljeksistä. Mies on veljensä tavoin pukeutunut siniseen vankihaalariin. Miehen kädet ovat tatuointien peitossa. Tatuointeja on myös miehen niskassa.

14.23: Vanhemman veljen vangitsemisistunto alkaa.

14.20: Juuri äsken vangitun miehen nimi on Raymond Anthony Granholm. Aiemmin oikeus ilmoitti, että vangittavaksi vaadittaisiin Raymond Johannes Granholmia. Kyseessä on kuitenkin ilmeisesti ollut sekaannus miehen toisesta etunimestä.

14.18: Nuoremman veljeksen vangitsemisratkaisusta käy ilmi, että syytteen nostamisen määräpäivä on 24. tammikuuta 2020. Poliisilla on siis kuukausia aikaa tutkia juttua.

14.06: Poliisimurhien yrityksistä epäilty vuonna 1994 syntynyt Ruotsin kansalainen Raymond Anthony Granholm on vangittu kahdesta murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä. 

13.30: Vangitsemisistunto on kestänyt noin puoli tuntia. Oikeussalia turvaamassa on useita poliiseja.

13.05: Media sai luvan kuvata vangitsemisistunnon aluksi. Aikaa oli kuitenkin vain hetki, minkä jälkeen oikeussalin ovet suljettiin ja rikoksista epäillyn vangitsemista ryhdyttiin puimaan ilman ulkopuolisia.

13.03: Toinen epäillyistä, Raymond Granholm, kuvattiin oikeussalissa vangitsemisistunnon aluksi. 25-vuotias mies peitteli kasvojaan keltaisella kirjekuorella tai paperikansiolla. 

12.45: MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén seuraa vangitsemisistuntoja paikan päällä ja raportoi tilanteesta MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä. 

Palménin mukaan käräjäoikeuteen on istunnon alla saapunut runsaasti median edustajia. Paikalla on myös runsaasti poliiseja. Poliisimiehet turvaavat vangitsemisistuntoa sekä oikeustalon ulkopuolella että sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja