Porvoon poliisiampujia vaaditaan vangittaviksi – monia erikoisia yksityiskohtia: Hätäpuhelu omasta puhelimesta, pakoautona tuttu auto

Poliisiampujat vangitaan – nämä asiat ovat vielä auki 7:25
Katso videolta koko Huomenta Suomen keskustelu aiheesta.

Porvoon poliisiampumisesta epäiltyjä veljeksiä vaaditaan vangittaviksi tänään. Vangitsemisistunnot pidetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Vantaalla. MTV Uutiset seuraa kello 13 alkavaa istuntoa. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén kertoo aamun Huomenta Suomessa, että oletettavasti käsittely tullaan pitämään suljetuin ovin. 

– Veljekset luultavasti tulevat olemaan paikalla, mutta vielä ei tiedetä, päästäänkö heitä näkemään tänään, hän selittää. 

Poliisi on luvannut kommentoida tapausta lyhyesti heti vangitsemisten jälkeen. 

– Nähtäväksi jää, kuinka paljon poliisi pystyy kommentoimaan tapausta ennen oikeudenkäyntiä. Tutkinta on vielä hyvin alkuvaiheessa ja avoimia kysymyksiä on paljon – myös poliisilla, Palmén toteaa. 

"Kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen tapaus"

Avoimia kysymyksiä riittää, sillä veljesten motiivista ei tähän mennessä ole saatu mitään tietoa. 

– Tässä on kaikki vielä hyvin pitkälti auki. Miehillä ei ole taustallaan vakavaa rikollisuutta, eikä jengitaustasta ole saatu vahvistuksia. Tässä ei myöskään ole mitään edeltävää rikosta, minkä seurauksena poliiseja olisi ryhdytty ampumaan, Palmén toteaa. 

Kaiken kaikkiaan rikoksen toteutuksessakin mentiin monella tapaa pieleen. 

– Jos he ovat itse soittaneet hätäkeskukseen, eivät he ole voineet tietää, mikä poliisipartioista paikalle saapuu. Kyseessä ei siis ole ollut hyökkäys tiettyä poliisipartiota kohtaan. 

Veljekset pakenivat paikalta samalla autolla, jota he olivat käyttäneet jo useamman kuukauden ajan Suomessa oleskellessaan. Poliisi onnistui myös jäljittämään epäillyt ampujat helposti, sillä hätäpuhelu oli soitettu veljesten hallussa olleesta puhelimesta. 

– Kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen tapaus, Palmén kertoo. 

Poliiseja ammuttiin vatsaan ja käteen

Vangittavaksi vaadittavia veljeksiä epäillään murhan yrityksistä.

Miesten epäillään avanneen tulen poliisia kohti Porvoon Ölstensin yritys- ja pienteollisuusalueella varhain viime sunnuntaina ja myöhemmin Tampereen seudulla saman päivän iltana takaa-ajon yhteydessä.

Öhlstensin teollisuusalueen välikohtauksessa loukkaantui kaksi poliisia. Molemmat kiidätettiin paikalta sairaalaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan toista poliiseista ammuttiin vatsan seudulle. Luoti pysähtyi poliisin yllä olleeseen luotiliiviin, mutta aiheutti poliisille mustelman tai verenpurkauman.

Toista poliisia puolestaan osui käteen, minkä johdosta käsi jouduttiin leikkaamaan.

Poliisi ei ole kommentoinut vammoja tarkemmin, mutta arvioi aiemmin, että suojavarusteet saattoivat pelastaa poliisien hengen.

Lue myös:

    Uusimmat