Katso video tilanteesta: Puolustusvoimat haki SPR:n kirpputorille myyntiin tuodun venäläisen käsikranaatin –MTV Uutiset oli paikalla, kun siirto tapahtui

0:56
MTV Uutiset oli paikalla, kun Puolustusvoimat kävi hakemassa SPR:n tiloista Oulussa löytyneen käsikranaatin.

Puolustusvoimat on noutanut SPR:n Kontti-kirpputorilta Oulusta löytyneen käsikranaatin. Asiasta kertoo poliisi Twitterissä. MTV Uutisten tietojen mukaan kranaatti oli venäläisvalmisteinen.

Kranaatti tutkitaan tarkemmin turvallisessa paikassa Puolustusvoimien alueella. 

Tässä vaiheessa ei voida poliisin mukaan varmasti sanoa sitä, sisältääkö kranaatti räjähdettä.

Rakennus evakuoitiin tänään sen jälkeen, kun käsikranaatti löytyi myytäväksi tuotujen tavaroiden joukosta. 

"Kranaatti tuli myyntiin tavallisena lahjoituksena"

Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjun myymälätoiminnan johtaja Leevi Heimonen kertoi STT:lle, että käsikranaatti oli tullut Oulun Kontti-myymälään tavallisena myyntiin tuotuna lahjoituksena.

– Saimme aiemmin tänään tietää asiasta ja myymälän sulkemisesta. Tämän syynä oli saamamme lahjoitusesine, joka on todennäköisesti vanha sotamuisto tai vastaava, Heimonen tarkensi.

– Seuraamme ja toimimme poliisin tutkinnan mukaisesti, emmekä voi valitettavasti vielä kommentoida tarkemmin kranaatin löytymistä, hän jatkoi.

Edellinen kranaatti löytyi ongella Lahdessa

Yksittäisiä vanhoja käsikranaatteja löytyy Suomessa silloin tällöin. Lahden satamasta löytyi tämän viikon torstaina käsikranaatti, joka tarttui lapsen onkeen. Puolustusvoimien panssariprikaati raivasi sen pois. Käsikranaatin arvioitiin olevan peräisin 1940-luvulta.

Mikkelin Launialassa taas suljettiin uimaranta kesäkuussa 2016, kun sukeltajat olivat havainneet järven pohjassa käsikranaatin. Poliisi kertoi, että kranaatti oli vuodelta 1932 ja löydettäessä toimintakuntoinen. Se saatiin hävitettyä turvallisesti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja