MTV Uutiset 4-vuotiaan lapsen suruhartaudessa Joensuussa: "Ihmisillä tarve muistaa pienokaista"

Joensuulaiset hiljentyvät suremaan surmattua nelivuotiasta: "Herättää ahdistusta ja neuvottomuutta" 4:39
Joensuulaiset hiljentyivät suremaan surmattua nelivuotiasta: "Herättää ahdistusta ja neuvottomuutta".

MTV Uutiset oli paikalla Joensuun kirkossa tänään järjestetyssä suruhartaudessa, jossa muistettiin epäillyn henkirikoksen takia menehtynyttä pientä 4-vuotiasta lasta.

MTV Uutisten rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoo, että kauniisti järjestettyyn tilaisuuteen osallistui yli 50 ihmistä.

– Mukana oli kaiken ikäisiä ihmisiä. Monet itkivät ja pyyhkivät silmiään useita kertoja tilaisuuden aikana, Härkönen kertoo.

 

Tilaisuudessa sai mennä sytyttämään kynttilän. Osa vei koristeeksi itse tehtyjä kielokimppuja. Alttarikynttilän luokse virtasi ihmisiä jonoksi asti.

– Tuli olo, että tämä tilaisuus tuli aivan tarpeeseen. Ihmisillä oli tarve muistaa menehtynyttä pienokaista, Härkönen kertoo. 

 

Härkösen mukaan osa ihmisistä näytti hakeutuvan keskustelemaan asiasta kirkon työntekijöiden kanssa.

Joensuun seurakunnan kirkkoherra Katri Vilén totesi tilaisuudessa, että hän ei halua uskoa Jumalaan, joka sallii pahaa. 

Vilén kertoi MTV Uutisille ennen tilaisuuden alkua, että traaginen tapahtuma on herättänyt paikallisissa ihmisissä järkytystä, ahdistusta ja neuvottomuuden tunnetta. Vilénin mukaan traagisten tapausten yhteydessä ihmiset haluavat yleensä purkaa surua ja ahdistusta jonkun kanssa.

Vilén kertoo, että nyt järjestetyn suruhartauden tarkoituksena oli, että ihmiset pääsevät jakamaan järkytyksen ja surun tunnetta.

Lue myös:

    Uusimmat