Joensuussa suruhartaus epäillyn murhan kohteeksi joutuneen 4-vuotiaan muistolle: "Ihmiset ovat järkyttyneitä"

Joensuulaiset hiljentyvät suremaan surmattua nelivuotiasta: "Herättää ahdistusta ja neuvottomuutta" 4:39
Joensuulaiset hiljentyvät suremaan surmattua nelivuotiasta: "Herättää ahdistusta ja neuvottomuutta".

Joensuun kirkossa on pidetty tänään suruhartaus epäillyn henkirikoksen uhriksi joutuneen 4-vuotiaan lapsen muistoksi.

Lapsen uskotaan menettäneen henkensä keskiviikon ja torstain välillä Joensuun Rantakylässä. Teossa on käytetty väkivaltaa. Teosta epäiltynä on vangittu lapsen huoltajina toimineet äiti ja isäpuoli. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Rebekka Härkönen haastatteli MTV Uutiset Livessä Joensuun seurakunnan kirkkoherra Katri Viléniä.

Vilén kertoo, että traaginen tapahtuma on herättänyt paikallisissa ihmisissä järkytystä, ahdistusta ja neuvottomuuden tunnetta. Vilénin mukaan traagisten tapausten yhteydessä ihmiset haluavat yleensä purkaa surua ja ahdistusta jonkun kanssa.

– Yleensä erilaisia keskusteluapupyyntöjä kyllä tulee.

Vilén kertoo, että nyt järjestettävän suruhartauden tarkoituksena on, että ihmiset pääsevät jakamaan järkytyksen ja surun tunnetta.

– Ei ole tarkoitus loukata kenenkään yksityisyyttä eikä repostella yksityiskohdilla, vaan jakaa sitä kollektiivista surua ja yhteistä järkytyksen tunnetta. 

Vilén kertoo, että tilaisuuden alussa on lyhyt hartaus, johon kuuluu musiikkia ja Raamatun lukua ja rukousta. Tämän jälkeen on mahdollista sytyttää kynttilä. Kirkko on auki iltaseitsemään asti. Paikalla on myös kirkon työntekijöitä, joten ihmisillä on mahdollisuus keskusteluun.

Vilén kertoo, että ihmiset voivat soittaa myös kirkon valtakunnalliseen keskusteluapunumeroon. Myös paikallisseurakunnat tarjoavat apua.

Lue myös:

    Uusimmat