Mainos

MTV Urheilu selvitti: Korisliigan valmentajat lähes yksimielisiä – ottelumäärää vähennettävä!

2:17
Videolla Tulosruudun juttu KOrisliigasta.

MTV Urheilun tekemän selvityksen mukaan Korisliigan päävalmentajat haluaisivat lähes yksimielisesti vähentää runkosarjaotteluiden määrää.

Ensi kaudella tapahtuva muutos on kuitenkin päinvastainen: ottelumäärä kasvaa neljällä ja sarjan joukkuemäärä nousee yhdellä.

Tuleva muutos on aiheuttanut tyytymättömyyttä laajalti Korisliigan toimijoiden keskuudessa. MTV Urheilu selvitti kuluvalla kaudella Korisliigassa toimineiden päävalmentajien mielipiteet tulevasta muutoksesta. Yhdeksän valmentajista haluaisi vähentää runkosarjan otteluiden määrää, yksi ei osannut sanoa ja yhden mielestä nykyinen määrä on hyvä.

 Lähes kaikki Korisliigan valmentajat haluavat vähentää sarjan ottelumäärää.

 1. Joonas IisaloVilpas Tällä kaudella vielä voimassa ollut 40 runkosarjaottelua olisi ollut hyvä määrä jatkossakin. Maajoukkueikkuna sotkee pelirytmiä hieman, joten pelitahti on todella tiivis.
 2. Jussi LaaksoKauhajoki Urheilulliselta kannalta soisin pelitahdin keventyvän runkosarjassa. Sitä kautta harjoittelu olisi helpompaa pelikauden sisällä. 10 joukkueen nelinkertainen sarja sopisi hyvin - eli 36 peliä.
 3. Sami ToiviainenPyrintö Otteluiden vähentäminen mahdollistaisi sen, että muutkin joukkueet kuin Kataja voisivat pyrkiä eurokentille. Kun pelejä on liikaa, on selvää, että pelien laatukin kärsii. 30-36 olisi kelpo määrä.
 4. Kristian Palotie, Ura Basket​ Jos otteluita olisi vähemmän, niin 3-5 ryhmää voisi satsata eurokentille. 30 ottelua olisi ehkä ideaalimäärä. Muutos helpottaisi ja edesauttaisi nuorten pelaajien-  ja joukkueiden harjoittelua. 
 5. Jyri LehtonenKouvot 32-36 ottelua olisi mielestäni hyvä luku. Seurajohtajat eivät kuitenkaan taida lämmetä ajatukselle, koska monille seuroille se saattaisi tarkoittaa vahvasti valumista puoliammattilaisseuraksi.
 6. Ville Turja, Kobrat Jos haluamme olla entistä vahvemmin tulevaisuudessa koripallon ammattilaissarja, on pelejäkin oltava paljon. En näe sitä ongelmana, että pelimäärää nousee ensi kaudeksi.
 7. Mikko Larkas, Seagulls Ottelurytmi on kova ja erikoinen, eikä se kannusta suomalaisseuroja eurokentille. 16 joukkueen kaksinkertainen sarja voisi olla ideaalein vaihtoehto. Nyt tuntuu, että eniten nykymäärästä hyötyvät amerikkalaisvahvistukset.
 8. Pedro Monteiro, Korihait  Kasvava ottelumäärä kuulostaa hurjalta, mutta en osaa ottaa henkilökohtaisesti kantaa siihen, kuinka paljon raskaampi runkosarjasta tulee.
 9. Tero Vasell, BC Nokia Otteluita on nykyisellään liikaa. 1-2 matsia viikossa olisi hyvä kokonaisuuden kannalta. Loukkaantumiset ja kapeat pelaajamateriaalit eivät ole hyvä yhdistelmä.
 10. Juha Sten, Kataja Basket Lähtökohtaisesti runkosarjan ottelumäärää pitäisi ehdottomasti vähentää lähitulevaisuudessa, mutta joukkuemääräkin toki vaikuttaa siihen, mikä olisi lopulta hyvä lukumäärä.
 11. Tomi Kaminen, KTP-Basket Harjoittelu ja palautuminen helpottuisi, jos pelimäärää laskettaisiin. 32-36 olisi varmasti riittävä.

Helsingin Seagullsin päävalmentajana työskennellyt ja Suomen koripallomaajoukkueen apuvalmentajana yhä toimiva Mikko Larkas kuuluu valmentajien selkeään enemmistöön - eli niihin, jotka haluaisivat laskea runkosarjaotteluiden määrää.

Valtaosa valmentajista kokee, että suomalaisseurojen olisi helpompi tavoitella kansainvälisiä ympyröitä, mikäli pelitahti ei olisi runkosarjassa niin kova. Lapuan Kobrien päävalmentaja Ville Turja on ainoa luotsi, joka ei vähentäisi ottelumäärää.

Jokaisen valmentajan mielipide on henkilökohtainen - ei seuran virallinen näkemys.

Pitkässä Tulosruudussa klo 22.25 lisää koripallopiireissä tunteita herättävästä asiasta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja