Mainos

MTV Sydneyssä: Piiritystilanne ohi – australialaiset järkyttyneitä

Australian Sydneyssä panttivankitilanne on päättynyt. Nyt Sydneyssä mietitään, miten elämä jatkuu tästä lähtien, kertoo paikalla oleva MTV:n toimittaja Minna Karkkola.

Sydneyssä on nyt aamuyö, mutta moni on seurannut panttivankidraamaa läpi yön.

– Paikallismediassa on useaan kertaan todettu, ettei tämä keskusaukio näytä enää koskaan samalta australialaisten silmin. Ihmiset ovat hyvin järkyttyneitä eivätkä ole varmoja, kannattaako heidän lähteä aamulla töihin. Pääministeri on kuitenkin rohkaissut ihmisiä aloittamaan päivänsä kuten ennenkin, mutta tapahtumia käydään täällä varmasti vielä pitkään läpi ja mietitään, mikä meni vikaan, Karkkola kertoo.

Medialähteiden mukaan kaksi ihmistä on kuollut, ja toinen heistä olisi panttivankeja ottanut mies. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.  
Paikalta on kannettu useita haavoittuneita ja monille panttivangeille on annettu hoitoa paikanpäällä. 

– Poliisi meni sisälle kahvilaan raskaasti aseistautuneena ja ilmeisesti tuolloin paikalla oli 11 panttivankia. Ennen rynnäkköä kahvilassa ammuttiin ilmeisesti yksi laukaus. Rynnäkkö oli iso ja äänekäs, siellä vaihdettiin suorastaan tulitusta, Karkkola kertoo.

– Poliisi on edelleen paikalla tutkimassa kahvilaa ja selvittämässä, onko sinne jäänyt jotain asemiehen jäljiltä. Epäillyllä oli koko ajan selässään reppu, jossa hän väitti olevan pommi. Tuon repun sisältöä selvitetään edelleen, Karkkola kertoo.

Yli puoli vuorokautta jatkunut tilanne laukesi, kun poliisi teki rynnäkön kahvilaan. Silminnäkijöiden mukaan paikalla ammuttiin.

– Vakavasti loukkaantuneista yksi on ilmeisesti poliisi, mutta tätäkään tietoa ei ole vahvistettu.  

Poliisilähteet kertoivat aiemmin, että panttivankeja pitävä mies on tunnistettu iranilaiseksi pakolaiseksi. Häntä epäillään seksuaalirikoksesta ja useista muista rikoksista. Lisäksi mies on lähettänyt vihapostia ulkomailla taistelleiden, kuolleiden australialaissotilaiden perheille.  

Teon motiivista ei ole tarkempaa tietoa. Mikään äärijärjestö ei ole ilmoittanut yhteyttä tekoon.  

Aseistettu mies hyökkäsi Sydneyn ydinkeskustassa sijaitsevaan Lindtin kahvilaan kello 9.45 aamulla paikallista aikaa ja otti panttivangeiksi työntekijöitä ja asiakkaita. Hän oli myös ripustanut islamilaisen lipun kahvilan ikkunaan. Australian muslimiyhteisö on tuominnut teon ja lipun käytön. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.