Huuhkajat marssi voittoon Bulgariassa – näin jännittävä Kansojen liiga -kamppailu eteni

Huuhkajat kohtasi sunnuntaina Kansojen liigan ottelussa Bulgarian. MTV seurasi kamppailua hetki hetkeltä.

Bulgaria-Suomi 1-2 (0-2)

2. jakso

Suomi voittaa 2-1! Bulgaria hallitsi toista puoliaikaa, mutta Suomi kestää isäntien yritykset.

90. min: Lisäaikaa pelataan neljä minuuttia.

89. min: Suomi vaihtaa Teemu Pukin pois kentältä. Pukin korvaa Ilmari Niskanen.

87. min: Dimitar Iliev kokeilee kaukaa, mutta kuti viuhuu reilusti ohi maalin.

84. min: Suomi luo vaarallisen maalipaikan, mutta ensin Teemu Pukin kehno syöttö ja hetkeä myöhemmin Robin Lodin vastaava vesittävät tilanteen.

83. min: Rasmus Schüller rikkoo ja saa keltaisen kortin.

81. min: Bulgaria hallitsee pääosin palloa, mutta Suomi pyrkii iskemään hanakasti vastaan pallonriistojen jälkeen. Hetkeen ei maalipaikkoja olla kuitenkaan nähty kummassakaan päässä.

70. min: Suomi tekee tuplavaihdon. Robert Taylor ja Tim Sparv ovat työnsä tehneet ja on Pyry Soirin ja Rasmus Schüllerin aika päästä irti.

68. min: MAALI! Bulgaria 1-2! Lukas Hradecky on jälleen hyvin mukana, mutta Dimitar Iliev sijoittaa pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

67. min: Ei voi olla totta! Jo toinen pilkku Bulgarialle. Pallo osuu Paulus Arajuuren käteen, eikä tuomari voi muuta kuin viheltää rangaistuspotkun.

62. min: Bulgaria saa jo viidennen keltaisen kortin, kun on Delevin vuoro kolhia suomalaisia.

61. min: Hradecky torjuu! Suomalaisvahti aavistaa oikein ja pysäyttää Ivanovin rankkarin! Jatkotilanteesta Kraev laukoo ohi maalin.

60. min: Rangaistuspotku! Yankov livahtaa rangaistusalueelle ja Tim Sparv joutuu kaatamaan bulgarialaisen! Keltainen kortti Sparville, minkä myötä hän joutuu seuraamaan sivusta keskiviikon Wales-ottelun.

58. min: Jälleen kolisee. Tällä kertaa Glen Kamara saa koivilleen, kun Malinov taklaa hänet maihin. Keltainen kortti heilahtaa.

56. min: Keltainen kortti heilahtaa jälleen, kun Kraev pysäyttää Lodin kuljetuksen sääntöjenvastaisesti.

53. min: Suomi rakentelee jälleen lupaavaa hyökkäystä, mutta Teemu Pukki ei saa läpisyöttöä aivan haltuunssa, joten tilanne kuivuu kasaan.

Toinen puoliaika on käynnissä!

1. jakso

Ensimmäinen puoliaika päättyy! Suomi johtaa ottelua 2-0-lukemin Teemu Pukin ja Robin Lodin osumilla. Ensimmäistä puoliaikaa varjosti Joel Pohjanpalon ikävä loukkaantuminen.

45. min: MAALI! Suomi 2-0! Teemu Pukin laukauksesta syntynyt irtopallo kimpoaa suoraan Robin Lodille, joka laukoo pallon pomppujen kautta Bulgarian verkkoon!

44. min: Bulgarian Bozhidar Kraev laukoo 20 metristä, mutta veto epäonnistuu karusti ja pomppii matalana ohi maalin.

42. min: Suomi rakentelee vetopaikan Jere Uroselle nopean hyökkäyksen päätteeksi. Urosen nostoyritys leijailee kuitenkin ohi.

37. min: Robert Taylor rynnistää vasemmalta laidalta kohti maalia. Taylorin matala keskitys jää kuitenkin bulgarialaisten jalkoihin.

34. min: Pahalta näyttää! Joel Pohjanpalo nilkuttaa pois kentältä. Ranska-ottelussa maalinteossa onnistunut Marcus Forss korvaa kentällä loukkaantuneen Pohjanpalon.

32. min: Joel Pohjanpalo riistää pallon Bulgarialta ja karkaa vauhdilla vastahyökkäykseen. Kristian Dimitrov rikkoo Pohjanpaloa, joka loukkaa samalla jalkaansa. Vapaapotku Suomelle mainiosta paikasta.

27. min: Bulgaria luo nyt maalipaikan, kun Strahil Popovin keskitys löytää Ivanovin maalin edestä. Ivanovin pusku suuntautuu kuitenkin ohi.

24. min: Bulgaria on ottanut lievästi pallonhallinnan itselleen, mutta Suomen joukkuepuolustus pitää Bulgarian kuitenkin tehokkaasti puolustusmuodon ulkopuolella, eikä vaarallisia maalitilanteita pääse näin syntymään.

20. min: Joona Toivio tavoittelee pitkällä avauksellaan Joel Pohjanpaloa, joka on karata läpiajoon. Bulgarian maalilla torjuva Martin Lukov ehtii kuitenkin kaapata pelivälineen itselleen ennen suomalaista.

15. min: Joel Pohjanpalo päättää laukoa pitkän kuljetuksen päätteeksi, mutta laukaus suuntautuu liiaksi oikealta ohi.

9. min: Nikolai Alhon vuoro nähdä keltaista, kun hänen kätensä osuu Bulgarian Ivanovia päähän puskutilanteen yhteydessä.

7. min: MAALI! Suomi 1-0! Taylor vapauttaa Teemu Pukin karkuun Bulgarian puolustukselta, eikä suomalaistähti erehdy. Pallo varmasti vasempaan alakulmaan ja Suomi johtoon!

6. min: Ottelun ensimmäinen keltainen kortti näkee päivänvalon, kun Bulgarian Galin Ivanov liukuu Robert Taylorilta jalat alta.

Ottelu on käynnissä!

Kello 18.59: Kansallishymnit ovat kajahtaneet ilmoille ja kaikki alkaa olla valmista.

Kello 18.55: Joukkueet astelevat kohti illan päänäyttämöä. Ottelu on pian valmiina alkamaan!

Kello 18.45: Robin Lod palaa tänään Huuhkajat-paitaan lähes vuoden tauon jälkeen. Lod aloittaa tänään Suomen oikealla laidalla.

Kello 18.40: Suomen hyökkäyskaksikon muodostavat tänään Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo. Kumpikaan ei ole vielä onnistunut maalinteossa tämän syksyn Kansojen liigassa, mutta toivottavasti tänään verkko heiluisi.

Kello 18.25: Ottelussa riittää runsaasti panosta, sillä Suomi taistelee vielä noususta Kansojen liigan ylimmälle tasolle yhdessä Walesin kanssa. Wales kohtaa tänään Irlannin niin ikään kello 19.00 alkavassa ottelussa.

Wales johtaa lohkoa tällä hetkellä yhden pisteen erolla Suomeen.

Kello 18.15: Bulgarian ja Suomen ensimmäinen kohtaaminen päättyi lokakuussa Huuhkajien 2-0-voittoon. Maalinteossa onnistuivat Robert Taylor ja Fredrik Jensen. Taylor on tänään avauskokoonpanossa, mutta Jensen ei ole Huuhkajien mukana marraskuussa lainkaan.

Kello 18.05: Tänään juhlitaan historiallista vuosipäivää! Tasan vuosi sitten Huuhkajat varmisti historiallisen EM-kisapaikkansa, kun Liechtensteinin Helsingissä.

Kello 17.55: Illan otteluun lähdetään seuraavanlaisista asetelmista. Suomi on lohkossaan sijalla kaksi ja on voittanut neljästä Kansojen liigan ottelustaan kolme viimeisintä.

Bulgaria puolestaan hakee vielä avausvoittooaan. Se on kerännyt neljästä ottelusta vain yhden pisteen ja pitää lohkon jumbosijaa itsellään.

Kello 17.46: Ranskaa vastaan debytoineet ja heti maalinteossa onnistuneet nuorukaiset Marcus Forss ja Onni Valakari ovat tällä kertaa vaihtopenkillä.

Kello 17.45: Huuhkajat lähtee otteluun aiemmista Kansojen liigan otteluista tutulla miehistöllä, kun Ranska-ottelussa huilanneet avainpelaajat palaavat kokoonpanoon.

Kello 17.45: Tervetuloa liveseurannan pariin! Huuhkajat kohtaa tänään Bulgarian. Ottelu alkaa kello 19.00