Eduskuntatalolla osoitettiin mieltä eutanasian sallimisen puolesta – näissä maissa eutanasia on sallittu

Viiden jälkeen -ohjelma vierailee Eduskuntatalon edustalla, missä eutanasian sallimisen puolesta mieltään osoittava joukko osoittaa mieltään kello 17 alkaen. 

Oikeus Arvokkaaseen Kuolemaan ry järjesti tänään mielenilmauksen Eduskuntatalon edustalla. 

Mielenosoitukseen osallistuvat haluavat, että Suomessa ryhdytään välittömästi pikaiseen lainvalmisteluun eutanasian laillistamiseksi.

Kansalaisaloitteen eutanasiasta eduskunta hylkäsi vuonna 2018.

Mielenilmauksessa puhuivat muun muassa Esko Valtaoja, Stefan Wallin, Kari Enqvist, Juha Hänninen sekä MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää.

Kallionpäästä tuli eutanasian kannattaja hänen puolisonsa kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan kuoleman jälkeen. 

– Maaritin elämän loppu oli aivan turhan pitkä ja tuskainen. Vaikka Maarit sai vahvat lääkkeet ja lopulta hänet nukutettiin, näin hänen kärsimyksensä. Se oli väärin. Maarit olisi ansainnut paremman lähdön, Kallionpää on kuvaillut tilannetta. 

Näissä maissa eutanasia on mahdollinen

Euroopan maista eutanasia, eli lääkärin antama kuolinapu, on mahdollinen Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa ja Espanjassa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lääkäriavusteinen itsemurha on sallittu Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa.

Portugalissa asian käsittely on vielä kesken. Italiassa kerättiin 500 000 nimeä, jonka seurauksena maassa järjestetään kuolinapua koskeva kansanäänestys.

Lue myös:

    Uusimmat