MTV Porvoossa, jossa järkyttävä leikkipuistosurma ei unohdu: Lapsi laski kynttilän 3-vuotiaan tytön muistolle: "Siitä on nyt vuosi”

Porvoon puukotuksesta tuli kuluneeksi vuosi 0:32

Porvoon leikkipuistosurmasta on kulunut tänään tasan vuosi. MTV Uutiset vieraili surmapaikalla Porvoossa.

Leikkipuiston reunalle on kertynyt jo aamusta asti tytön muistoa kunnioittamaan kynttilöitä. Illan hämärtäessä paikalle saapui mies pienen lapsen kanssa.

– Pieni lapsi kyykistyi siihen hetkeksi ja laski maahan kynttilän. Mies totesi herkistyneenä, että siitä on nyt vuosi, paikalla ollut MTV Uutisten toimittaja kertoo.

Näin tapahtumat etenivät

Verityö tapahtui 13. marraskuuta viime vuonna Porvoon lyseon leikkipuistossa. Tyttären isä oli aiemmin kaapannut tytön äidiltä, kun äiti oli lähdössä viemään tyttöä päiväkotiin.

Äiti soitti tilanteessa hätäkeskukseen ja seurasi kahden naapurinsa kanssa perästä, kun lapsen isä kulki tytön kanssa kohti leikkipuistoa.

Leikkipuistoon saavuttuaan tyttären äiti oli paikalla ja näki, miten lapsen isä paiskasi tytön maahan ja löi tätä useita kertoja veitsellä päähän. Tilanne keskeytyi vasta, kun paikalle saapunut poliisi kaatoi miehen maahan.

Verityön taustalla oli huoltajuusriita, jota oli käsitelty myös oikeudessa. Lisäksi nainen oli hakenut lapsen isälle lähestymiskieltoa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa 39-vuotiaan tyttären isän, Nicolas Mathieu Cherchelin elinkautiseen vankeusrangaistukseen muun muassa lapsensa murhasta ja lapsikaappauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat