MTV:n puheenjohtajatentissä yllättävä äänestystulos – Katri Kulmuni iloitsi SDP:n kannasta työttömyysturvaan: "Tähän sisältyy uutinen"

Puheenjohtajatentissä yllättävä äänestystulos – Katri Kulmuni iloitsi SDP:n kannasta työttömyysturvaan:"Tähän sisältyy uutinen" 9:33
Katso videolta kuinka ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta keskusteltiin SuomiAreenan puheenjohtajatentissä.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamisesta kaikille työntekijöille on keskusteltu viime päivinä. MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatentissä kaikki puoluejohtajat kannattivat aloitetta.

Käsiäänestyksessä kaikkien yhdeksän eduskuntapuolueen johtohahmot katsoivat, että ansiosidonnainen työttömyysturva tulisi ulottaa kaikille.

– Kyllä tähän käsiäänestykseen sisältyy uutinen, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni iloitsi.

– Että myös sosiaalidemokraatit ovat tätä mieltä. Sehän tarkoittaa sitä, että hallituksessakin voisi olla yksimielisyys tästä. Tästä nimittäin väännettiin vuosi sitten, ja silloin se ei vielä edennyt, Kulmuni päivitteli.

Nykyisellään ansiosidonnaista työttömyysturvaa voivat saada vain työttömyyskassojen jäsenet.

Myös kassoihin kuulumattomat jäsenet maksavat työttömyysvakuutusmaksuja, joista osaltaan rahoitetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

– Ansiosidonnainen työttömyysturva kuuluu ihan jokaiselle. Kaikki osallistuvat sen maksamiseen, jotka töitä tekevät, Petteri Orpo (kok.) kommentoi.

Kokoomus esitti viime perjantaina ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille. Aiemmin puolue ei ole profiloitunut asiassa.

Varapuheenjohtaja Skinnari: "SDP ei tyrmää tätä ehdotusta"

Hallitusohjelmassa on kirjaus, jonka mukaan hallitus tekee "jatkoselvityksen" yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan siirtymisestä.

Kysymys on perinteisesti ollut etenkin SDP:lle hankala, sillä työntekijäjärjestöt pelkäävät asemansa heikkenevän, jos ansiosidonnaisen työttömyysturvan saaminen ei enää jatkossa vaadi kassajäsenyyttä.

SDP:tä tentissä edustanut 2. varapuheenjohtaja Ville Skinnari nosti kuitenkin kätensä osoittaakseen kannattavansa ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille.

– SDP ei tyrmää tätä ehdotusta siitä yksinkertaisesta syystä, että se on kirjattu hallitusohjelmaan. Tästä tehdään jatkoselvitys ja hallitus palaa sitten asiaan, Skinnari sanoi.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat