Mainos

MTV:n lukijat pöyristyivät Oulun insesti-isän tuomiosta: "80 000 vuoden tuomio olisi lähempänä oikeaa"

Oulun käräjäoikeus tuomitsi eilen 51-vuotiaan miehen kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen vuosia kestäneestä tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi miehen määrättiin maksettavaksi korvauksia tyttärelle 45 000 euron edestä. Oikeuden tuomio vastasi samaa, mitä kihlakunnansyyttäjä toivoi miehelle rangaistukseksi. 

Tästä huolimatta tuomion pituus ei mahdu kansan oikeustajuun. MTV Uutiset kysyi Facebook-sivuillaan lukijoilta, oliko tuomio riittävän tuntuva.

"Liian lyhyt tuomio"

Suurin osa lukijoista oli sitä mieltä, että tuomio oli aivan liian lyhyt.

"Elinkautinen 'viihdyttäjänä/ maskottina' kotimaansa väkivaltarikollisten seassa vankilassa, saa mitä tilasi. Ei kuulu suomalaisen maksaa tämän irvotuksen ylläpitoa", Minna kirjoitti.

"Neljä vuotta hotellimajoituskuntoutusta ja pleikkarin peluuta. Naurettava tuomio. Hävettää ihan nämä Suomen tuomiot. Tyyppi pilannut oman tyttärensä lapsuuden", Mira puolestaan kommentoi.

"80 000 vuoden tuomio olisi lähempänä oikeaa, mutta Suomessa ei yllätä nämä 'tuomiot' enää, kun niin moni rikollinen päässyt kuin koira veräjästä", Erika kirjoittaa.

"Ei riitä. Suomessa tuntuu olevan tuomiot kaikkea naurettavan ja surkuhupaisan väliltä", Joni kommentoi.

Viranomaisille vaaditaan rangaistusta

Osansa kritiikistä sai myös viranomaisten toiminta. Moni ihmetteli sitä, kuinka kukaan ei puuttunut usean kerran raskaana olleen tytön hätään.

"Isä sai tuomion, entä lasta hoitaneet hoito/sosiaalialan ammattilaiset? Miksei kukaan herännyt, kun 11-vuotiaalle tehtiin abortti ja jatko oli samanlainen. Hyi häpeä Suomen terveyden- ja sosiaalialan ammattilaiset. Hyi! Hyi!", Kirsti kirjoittaa tiukasti.

Jotkut ymmärtävät, kuinka pidempi tuomio ei aina ole lainsäädännön mukaan mahdollista.

"Monessa kommentissa vaaditaan tuntuvasti pidempää rangaistusta, mutta eikös se ole turhaa, kun laki ei anna siihen mahdollisuutta. Tuomari joutuu toimimaan Suomen lain puitteissa, hyvät ihmiset. Ei lakia voi muutella miten sattuu miellyttämään", Liisa muistuttaa.

Osan mielestä tuomio oli kuitenkin sellaisenaan jo tarpeeksi tuntuva.

"Hyvä, että tuonkin verran sai, kun yleisin tuomio täällä Suomen oikeuslaitoksissa muun muassa raiskauksista ja vastaavista se ehdollinen vankeus eli ei yhtään mitään. Mun mielestä voisi poistaa sen rangaistusmuotona ja säilyttää vain sakko, yhdyskuntapalvelu ja ehdoton vankeus!", Mika kirjoittaa.

Kursivoidut kohdat ovat poimintoja MTV Uutisten Facebook-sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.