MTV:n kokeilussa lisälaite, joka tukee uusien Lumioiden super-ominaisuutta

Microsoft esitteli viikko sitten uudet Lumia 950- ja Lumia 950 XL  -puhelimet.

Kyseiset kännykät tukevat Windows Continuum -ominaisuutta, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kännykät toimivat täysiverisinä Windows 10 -tietokoneina kun ne kytketään ulkoiseen näyttöön. Tämä on todella kova ominaisuus, johon kilpailijat eivät pysty.

Juttuun liittyvissä lukijakommenteissa on ihan aiheestakin pohdittu kännykkään ympätyn tietokone-ominaisuuden käytännöllisyyttä, sillä tietokonekäytössähän tarvitaan lisäksi mm. kunnollista näppäimistöä, joka ei välttämättä kulje kovinkaan kätevästi puhelimen mukana.

Povarissa kulkeva taitettava näppäimistö

Näyttää siltä, että Microsoft on jo ehtinyt pohtia ennakkoon tietokonekännykän vaatimuksia ja tuonut vaivihkaa markkinoille mielenkiintoisen lisälaitteen.

Universal Foldable Keyboard on erittäin kompaktin kokoinen taitettava näppäimistö, joka toimii eri mobilialustoilla - oli kyse sitten Android-laitteista, Applen iOS-laitteista tai Windows/Windows Phone -tableteista ja älypuhelimista.

Plussaa

-Jämäkkä ja laadukas rakenne

-Taittuu erittäin kompaktiin tilaan

-Miellyttävä näppäintuntuma

-Pitkä akkukesto

-Tukee kattavasti eri käyttöjärjestelmiä

Miinusta

-Näppäimistön erikoinen asettelu aiheuttaa etenkin alkuun virhepainalluksia

-Näppäimistössä ei taustavaloa 

Kytkentä suoritetaan langattomasti Bluetoothilla ja liitännän luominen mobiililaitteeseen on helppoa ja nopeaa.

Kokoon taitettuna näppäimistö on kuin pieni kovakantinen vihkonen ja se sujahtaakin vaivattomasti takin taskuun tai laukkuun.

Kun näppäimistön avaa, niin se tarjoaa käyttäjälleen lähes täysikokoisen tietokonenäppäimistön.

Olemukseltaan näppäimistö muistuttaa Microsoftin Surface-laitteista tuttua Type Cover -näppäimistöä, joka on testeissämme saanut kehuja miellyttävästä näppäimistötuntumasta. Onneksi sama miellyttävä tuntuma on läsnä tässäkin tapauksessa. Näppäintuntumaa voisi luonnehtia pehmeän napakaksi ja tunnokkaaksi.

Plussaa tulee siitä, että näppäimistön materiaalit ovat vettä hylkiviä. 

Valitettavasti näppäimistö ei ole taustavalaistu. Tästä ominaisuudesta olisi hyötyä mobiilikäyttöä ajatellen. Mutta toisaalta näppäimistön luvataan kestävän yhdellä latauksella kolme kuukautta ja tämä on puolestaan hieno asia paljon liikkuvaa käyttäjää ajatellen.

Tekniset ominaisuudet

-Akun kesto noin kolme kuukautta

-Toimintasäde 10 metriä

-Koko 295 x 125 x 5,3 mm, 180g

-Yhteensopivuus: Windows 8, 8.1,10, Windows Phone 8.1 Update 2, Apple iOS 7–9, Android 4.3–5.0

-Hinta: 100 euroa

Miinuksena todettakoon, että näppäimistön asettelu vaatii käyttäjältä totuttelua:

Itse näppäimet ovat kyllä riittävän suuria, mutta ne ovat eri kokoisia keskenään. Tämän takia etenkin alkuun tulee tehtyä helposti virhepainalluksia. Tämä on tuskastuttavaa, sillä muuten näppäimistön käyttötuntuma ja rakenne ovat erinomaisia.

Mutta joka tapauksessa kyseessä on käyttökelpoinen tuote ihmisille, jotka kirjoittavat paljon mobiililaitteillaan työssään tai vapaa-aikana.

Esimerkiksi tämä juttu on kirjoitettu kyseistä näppäimistöä käyttäen, pienellä nelituumaisella näytöllä varustetulla kännykällä. Kännyköiden ja tablettien kosketusnäytöt olisivat tällaiseen käyttöön turhan pieniä, mutta taitettavalla näppäimistöllä homma sujuu huomattavasti sutjakkaammin - käytännössä kuin pöytäkoneella kirjoittaessa.

Laite maksaa noin sata euroa, mitä voitaneen luonnehtia kohtuulliseksi hinnaksi.

Lue myös:

    Uusimmat