Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Epäluottamus mustien ja poliisin välillä kasvanut jo Fergusonin tapahtumista lähtien

4:08

Poliisiväkivallan vastaisessa mielenosoituksessa Texasin Dallasissa Yhdysvalloissa viisi poliisia kuoli tulituksessa ja usea loukkaantui. MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo epäluottamuksen poliisin ja mustien kansalaisten välillä kasvaneen jo parin vuoden ajan.

MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan valkoisten poliisien ja mustien kansalaisten välinen vastakkainasettelu on alkanut jo kahden vuoden takaisesta Fergusonin ampumatapauksesta, jossa valkoinen poliisi ampui aseettoman Michael Brownin. Poliisi ei saanut tapauksesta syytteitä, mikä raivostutti Yhdysvaltojen mustaa väestöä.

– Epäluottamus poliisia kohtaan on kasvanut Fergusonin tapahtumista lähtien, Karppinen sanoi Seitsemän uutisissa.

– Jännite on voimakas eivätkä kaksi tuoretta mustan miehen ampumista vähennä sitä.

Aiemmin tällä viikolla sattui kaksi ampumistapausta, kun sekä Louisianassa että Minnesotassa valkoiset poliisit ampuivat mustan miehen. Molemmat tapaukset tallentuivat videolle, ja niitä on jaettu netissä kiihkeällä tahdilla.

Karppinen sanoo Dallasin olevan tuhoisin isku poliisia kohtaan pitkään aikaan.

– Viranomaiset yrittävät epäluottamuksesta huolimatta vedota mustaan väestöön sanomalla, että älkää purkako vihaanne väkivallasta väkivallalla.

Epäillyllä ei rikostaustaa

Poliisit surmannut epäilty ampuja tunnistettiin aikaisemmin tänään. Hän on 25-vuotias armeijataustainen Micah Johnson. Tiedettävästi hänellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

Poliisin mukaan Johnson on korostanut toimineensa yksin. Karppisen mukaan on vielä epäselvää, oliko poliisin kiinniottamilla kolmella muulla henkilöllä osuutta tapahtumiin.

Johnson sanoi piiritystilanteessa halunneensa tappaa erityisesti valkoisia poliiseja viimeaikaisten poliisiväkivaltatapausten vuoksi. Hän kuoli piirityksen päätteeksi, kun poliisi ohjasi pommin hänen luokseen robotin avulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.