MTV laivalla: Laulaja Nina Tapio matkustaa pahimpiin tuuliin suuntaavalla risteilijällä: "Kyllä nyt vähän hirvittää, en ole tällaisessa myrskyssä ollut"

Sää muuttumassa jopa erittäin vaaralliseksi 3:48

Tukholmasta Helsinkiin matkalla oleva Viking Gabriella on yksi niistä laivoista, jotka osuvat juuri pahimman myrskyn keskelle. Yksi matkustajista on laulaja Nina Tapio, joka tunnustaa, että lähestyvä myrsky pelottaa.

– Kyllä täytyy tunnustaa, että olen vähän sellainen jänishousu ja pelkään, että tulen huonovointiseksi. Mutta taktiikkani on se, että käymme nyt syömässä vähän iltapalaa ja sitten ajattelin mennä kymmeneltä nukkumaan. Pistän kädet ristiin ja herään aamulla oikein hyvin nukutun yön jälkeen.

Työmatkoilla Tapio on joutunut ennenkin kärsimään myrskyn voimasta.

– Olen joskus ollut keikkareissulla ja käynyt voimassa pahoin ennen esiintymistä. Ei ole meinannut pysyä pystyssä, mutta kyllä nyt vähän hirvittää, en ole aikaisemmin tällaisessa myrskyssä ollut.

Muuten laulajatähdelle kuuluu hyvää, takana on rentouttava loma Pohjois-Ruotsin Åressa. Kevät on työntäyteinen.

– Keikkoja teen aktiivisesti ja keväällä on tulossa UIT-revyytä, Elvis-showta ja kaikennäköistä Abba-keikkaa, että ihan hyvältä näyttää tuleva vuosi.

Artikkeli jatkuu linkkien jälkeen. 

Lue myös: 

Toimittaja Jukka Lehto on matkalla Suomeen Viking Gabriellan kyydissä ja raportoi matkan vaiheista ja tunnelmista läpi yön.

Tuulet voimistuvat ensi yön aikana läntisillä merialueilla ja Länsi-Suomessa myrskylukemiin. Tuuli puhaltaa yli 21 metriä sekunnissa ja puuskissa tuuli voi olla jopa lähellä 30 metriä sekunnissa.

– Näin kovia myrskytuulia on kerran tai pari vuodessa. Myrsky näin laajalla alueella on poikkeuksellista. Ensi yönä ja huomenna päivällä kaikki laivat kulkevat myrskyssä, niin Tallinnan kuin Tukholmankin suunnasta, Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat