MTV kokeili: Halpa 3G-tabletti, jolla voit myös kilauttaa kaverille

MTV Uutiset testasi viime keväänä Asuksen Fonepad-tablettia, joka osoittautui positiiviseksi yllätykseksi edullisessa hintaluokassa.

Nyt Fonepadista on tullut markkinoille uuden sukupolven edustaja: Uusi Asus Fonepad 7 on edeltäjänsä tavoin seitsemän tuuman näytöllä varustettu pieni ja edullinen Android-tabletti. Uusi versio sisältää kuitenkin muutamia tervetulleita päivityksiä, kuten takakameran ja paremman prosessorin.

Halvallakin voi saada hyvää

229 euroa maksava Fonepad 7 tarjoaa mainion hinta/laatu-suhteen. 

Prosessorina uutuudessa hyrrää Intel AtomZ2560 1,6 GHz:n tuplaydinprosessori, joka pyörittää tablettia jouheasti. Tallennustilaa on vain 8 Gt, mutta laitteen reunaan sijoitetulla ylimääräisellä muistikorttipaikalla kapasiteettia saadaan kasvatettua jopa 64 Gt:n verran.

Androidin käyttöjärjestelmäversiona on 4.3. Jelly Bean, jota Asus on muokannut vain hyvin hillitysti, ja hyvä niin.

Muovisen takakannen yläreunassa on viiden megapikselin kamera ilman salamaa. Vaikka kamera ei edustakaan mitään huippuluokkaa, niin sillä saa otettua mukiinmeneviä kuvia. Laitteen edessä on puolestaan 1,2 megapikselin kamera.

Edeltäjänsä tavoin myös uusi Fonepad 7 sisältää myös normaalit puhelinominaisuudet, joten laitetta voi periaatteessa luonnehtia myös erittäin suurikokoiseksi phablet-älypuhelimeksi.

Edullisesta hinnasta kielii kokonaisuudessaan melko muovinen ja uudeksi tabletiksi paksuhko olemus. Kiiltävät pintamateriaalit tuntuivat keräävän melko tehokkaasti ja näkyvästi sormenjälkiä.

Laitteen mitat ovat 120 x 196.8 x 10.5 millimetriä ja se painaa 328 grammaa. Itse asiassa kooltaan laite on lähes identtinen edellisen sukupolven Nexus 7 -tabletin kanssa, joka on myöskin Asuksen käsialaa.

Toteutus on sopivan jämäkkä ja laite tuntuu mukavalta käsitellä. Mustalla metallivärillä maalattu takakansi muistuttaa visuaalisesti ympyrämuotoon harjattua metallipintaa. Mallia on otettu selvästi Asuksen kalliimmista, aidosti metallipintaisista kannettavista.

Plussaa

-Edullinen, mutta monipuolinen

-Integroitu puhelintoiminto

-Hyvä näyttö

-Akun kesto

-Ylimääräinen muistikorttipaikka

Miinusta

-Muovinen ja hieman paksu olemus

-Pintamateriaalit keräävät sormenjälkiä

Tabletin etuosan ylä- ja alareunassa on varattu kapeat kaistaleet stereokaiuttimille, jotka tarjoavat kokoluokassaan kirkkaan äänentoiston ja jopa ripauksen bassoa. 

1280 x 800 -resoluution IPS-paneelilla varustettu näyttö on niinikään hintaluokassaan hyvätasoinen. Kirkkaudessa, väritoistossa, katselukulmissa tai kosketusherkkyydessä ei ole huomautettavaa

Valmistaja lupaa akulle yhdellä latauksella 28 tuntia 3G-puheaikaa tai 10 tuntia aktiivista videontoistoa. Käytännön kokeilu osoittaa, että akku kestää hyvin käyttöä. Aktiivisellakin käytöllä tabletin akku jaksaa sinnitellä koko päivän ilman latauksia.

Hintaluokassaan mainio kokonaisuus

Kokonaisuutena Asus Fonepad 7 tarjoaa omassa hintaluokassaan monipuolisen ja käytännöllisen paketin.

Paksuhko olemus ja muovinen rakenne eivät tosin ole välttämättä viimeisintä "teknotrendikkyyttä" metsästävän henkilön mieleen. Sen sijaan Fonepad 7 -mallia voi luonnehtia asialliseksi järkihankinnaksi.

Lue myös:

    Uusimmat