MTV Jerusalemissa: Tilanne Gazassa erittäin vaikea – "Liki puolet sairaaloista suljettu"

Siviilien tilanne Gazassa pahenee – lähes puolet asumuksista tuhoutunut tai vaurioitunut 2:01
Katso Niko Nurmisen raportti perjantai-aamulta Jerusalemista.

Israelin suunnittelemaa maahyökkäystä odotetaan suurella pelolla Gazassa, kertoo MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen Israelin Jerusalemista. 

Nurminen kuvailee humanitääristä tilannetta Gazassa erittäin vaikeaksi. 

– Tähän mennessä on kuollut noin 7 000 palestiinalaista Israelin iskuissa. Haavoittuneiden määrä kasvaa, ja Gazan sairaaloiden kapasiteetti on ylittynyt moninkertaisesti. Liki puolet sairaaloista alkaa olla suljettu, kun kunnollisia hoitopaikkoja ei ole tarjota riittävästi. 

– Avustuskuljetuksia Egyptin puolelta Rafahin rajanylityspaikasta tulee täysin tipoittain ja vain murto-osa todellisesta tarpeesta.

Gazan terveysministeriön mukaan 45 prosenttia ihmisten asumuksista on joko tuhoutunut kokonaan tai vaurioitunut siten, että sisään ei voi mennä. 

Nurmisen mukaan Israelin maahyökkäystä odotetaan suurella pelolla. 

– Paine on suuri, ja eskalaatioita on tapahtunut. Viime yönä Yhdysvallat iski Syyrian puolelle. Hizbollah ampuu ohjuksia Libanonista Israelin puolelle ja toisinpäin. 

– Jos Israelin maajoukot liikkuvat Gazan puolelle niin sanottujen tunnustelevien tiedusteluiskujen jälkeen, kuolinluvut ovat ennusteiden mukaan huomattavasti suurempia sekä Israelin että palestiinalaisalueiden puolella, josta ei pakoon minnekään pääse.

Artikkelin ylläolevalla videolla Nurminen kertoo iskuista ja pahenevasta tilanteesta Gazan alueella. 

Polttoaine uhkaa loppua tänään – näin katastrofaalinen on tilanne Gazan sairaaloissa 6:53
Polttoaine uhkaa loppua – näin katastrofaalinen on tilanne Gazan sairaaloissa (25.10.)

Lue myös:

    Uusimmat