MTV Autot testaa: Ostaisitko ilmeidesi perusteella suunnitellun ökymaasturin?

Applikaatio valmistaa auton ilmeistäsi 5:49

Autonvalmistaja Bentley on tuonut markkinoille applikaation nimeltä Inspirator. Se luo ”sopivasti varustellun” Bentayga-mallin käyttäjälle seuraamalla tämän ilmeitä.

Inspirator-applikaation toiminta alkaa kasvojen tunnistuksella: käyttäjän kasvot täytyy asetella älypuhelimen tai tabletin eteen siten, että applikaation on mahdollista tunnistaa 34 määritettyä pistettä kasvoilta. Tulkinnat ilmeistä tehdään näiden pisteiden avulla.

Applikaatio näyttää käyttäjälle monipuolisen kattauksen videoita ja näissä videoissa nähtyjen eriskummallisuuksien tuottamat ilmeet rekisteröidään muistiin. Noin viiden minuutin katselun jälkeen applikaatio ehdottaa käyttäjälle Bentaygaa tietyn värisenä, tietyillä vanteilla ja tietyillä sisustusmateriaaleilla – perustanaan käyttäjän ilmeet esimerkiksi esteratsastajan tai keinussa iloittelevan perheen aiheuttamat kasvoilmeet.

Nähtävien videoiden sisältö vaihtelee sen mukaan, miten käyttäjä ilmehtii katsellessaan sisältöä.

MTV Autojen testissä saatiin ensin tulokseksi tummanpuhuva Bentayga muun muassa "diamond turned" 21-tuumaisin vantein (kuvissa). Toisella testikerralla (videolla) saatiin aikaan pronssinvärinen yksilö samoilla vanteilla. Valitettavasti esimieheltä ei herunut lupaa painaa ”Tilaa”-painiketta.

Inspiration-projektin pohjatyössä on tutkittu 3,4 miljoonaa kasvoa 75 maasta, ja näistä on kerätty yli 12 miljardia kasvojen ”tunnedata”-pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat