MT: Noin 40 prosenttia suomalaisista kannattaa Nato-joukkoja Ukrainaan

Maaseudun Tulevaisuus (MT) kysyi joulukuun alussa yli tuhannelta suomalaiselta, että pitäisikö Nato-maiden lähettää joukkoja tai ilmavoimia Ukrainan avuksi. Kyselyn perusteella lähes 40 prosenttia kyselyyn vastanneista oli lähettämisen kannalla.

Naisista kyllä-vastaajia oli 35 ja miehistä 44 prosenttia. Eniten joukkojen lähettäminen saa myötämielisyyttä 31–50-vuotiaiden miesten keskuudessa, 51 prosenttia.

Maaseutumaisissa kunnissa kyllä-vastaajia on kuntaryhmistä eniten, 46 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vastaava luku on 40 prosenttia.

Isoista puolueista Nato-joukkojen lähettäminen Ukrainaan saa eniten tukea perussuomalaisilta. Puolueen kannattajista joka toinen kannattaa joukkojen lähettämistä.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Naton suosio on jatkanut kasvua Suomessa – uskotaan tuovan enemmän turvaa kuin EU:n 7:34
Naton suosio on jatkanut kasvua Suomessa – uskotaan tuovan enemmän turvaa kuin EU:n.

Seuraavaksi tulevat kokoomuksen kannattajat, 46 prosentilla. Yli 40 prosentin nousee kannatus myös vasemmistoa ja vihreitä äänestävien joukossa.

Keskustaa äänestävissä vastaava prosenttiluku on 38, SDP:tä äänestävissä 36.

Nato-maiden joukkojen tai ilmavoimien lähettämistä vastusti 32 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Kielteisesti joukkojen lähettämiseen suhtautuvien joukossa ero sukupuolten välillä on iso: naisissa 27 prosenttia ja miehissä 36 prosenttia.

Merkittävä osa vastaajista, liki 29 prosenttia piti kysymystä vaikeana, eikä osannut vastata puolesta tai vastaan. Naisten osuus tässä joukossa oli 38 prosenttia, miesten 20 prosenttia.

Kantar TNS Agrin toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 029 täysi-ikäistä suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Osaotosten tulokset ovat suuntaa antavia.

Lue myös:

    Uusimmat