Brittitiedustelu: Jännitteet Venäjän sotilasjohdossa kasvavat – sodankäynnin tapa Ukrainassa puhuttaa "hierarkian huipulla asti"

Katso video: Esiintyikö Putin humalassa? 1:32
Katso myös: Putin puhuu videolla kuohuviinilasi kädessä kansanmurhasta – voiteliko viini presidentin kielenkannat?

Heikko sotamenestys on luonut jännitteitä jopa Venäjän sotilasjohdon huipulla, arvioi Britannian sotilastiedustelu. Sen mukaan käynnissä ovat kiivaat keskustelut Venäjän sodankäynnin tavasta Ukrainassa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Viime päivien aikana kiertäneitä huhuja siitä, että Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov olisi erotettu tehtävästään, ei voida vahvistaa. Näin toteaa Britannian päivittäinen tiedusteluraportti keskiviikkona.

Jännitteet kuitenkin ulottuvat ”todennäköisesti Venäjän sotilashierarkian huipulle”, brittitiedustelu arvioi.

Vuonna 2014 venäläiskapinallisten toimintaa niin sanotussa Donetskin kansantasavallassa johtanut Igor Girkin on poikkeuksellisella tavalla kohdistanut kritiikkiä Venäjän presidentti Vladimir Putinia kohtaan, kertoi ajatushautomo ISW aiemmin tässä kuussa.

Brittitiedustelu arvioi nyt, että Girkinin kritiikki osoittaa, että Venäjän turvallisuusyhteisössä käydään kiivasta keskustelua Venäjän sodankäynnin tavasta Ukrainassa.

Girginiltä tullut kritiikkiä koko hyökkäyssodan ajan

Girkin on kritisoinut Venäjän suoriutumista Ukrainassa koko helmikuussa alkaneen hyökkäyssodan ajan. Hän kuuluu niin sanottuihin sotabloggareihin, eli sotakiihkoilijoihin, jotka kannattavat sotaa mutta ovat pettyneitä Venäjän heikkoon sotamenestykseen.

Sotabloggareiden keskuudessa on liikkunut huhuja, että Gerasimov olisi siirrretty sivuun tehtävistään.

Venäjän puolustusministeriö kiisti asian sunnuntaina, on muun muassa The Moscow Times kertonut. Lehden mukaan on väitetty, että Gerasimov, Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Šoigu ovat kolminkeskisesti vastanneet hyökkäyssodan suunnittelusta.

Hyökkäyssotatoimia Ukrainassa johtaa nyt komentaja Sergei Surovikin.

Lue myös:

    Uusimmat