MT: Miksi Katri Kulmuni erosi, mutta Pekka Haavisto ei? Näin vastaa ulkoministeri: "Kulmuni on tehnyt omat johtopäätöksensä"

Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuskohun jälkeen 2:04
Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävistä viikko sitten – katso herkistyneen naisen eropuhe yllä olevalta videolta!

Myrskyisiä hetkiä ulkoministerinurallaan kokenut Pekka Haavisto ei näe asemaansa samanlaisena kuin eronneella valtiovarainministerillä Katri Kulmunilla, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Nykyhallituksesta on joutunut eroamaan jo kolme ministeriä. Ulkoministeri Pekka Haavisto ei ole yksi heistä, vaikka hänen jatkonsa on yhä vaakalaudalla al-Holin takia.

Maaseudun tulevaisuus kysyi Pekka Haavistolta, miksi hän jatkaa epäselvyyksistä huolimatta yhä tehtävässään, vaikka Katri Kulmuni otti ja erosi.

– Kulmuni on tehnyt omat johtopäätöksensä. Omalla kohdallani joukko kansanedustajia on tehnyt muistutuksen, jota perustuslakivaliokunta tutkii. En voi sitä kommentoida, Haavisto vastasi.

Perustuslakivaliokunta tutkii Pekka Haaviston Haaviston toiminnan al-Hol-kotiutusten hoidossa. Toukokuussa kerrottiin, että myös krp tutkii Haaviston toimet

Valiokunta katsoi esitutkintakynnyksen ylittyneen Haaviston siirrettyä konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin.

Tiedossa ei ole poliisitutkinnan valmistumisen ajankohtaa.

Erikoishaastattelussa Pekka Haavisto 8:33
Al-Holin suomalaisia ei ole unohdettu koronakriisin keskellä, vakuutti Pekka Haavisto toukokuun alussa. Ulkoministeri pysyi vaitonaisena häneen kohdistuvasta tutkinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat