"Mörkö" Anttilalla yhä katkera olo – isot sanat kesään: "Sitä toivon koko Suomelle"

5:10
MTV Urheilu haastatteli Marko Anttilaa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenin Marko Anttilan mukaan Leijonien joukkueessa on ollut – ymmärrettävästikin – "aika hiljaista poikaa" sunnuntain karvaan MM-finaalitappion jälkeen. Perhe ja kesä tuovat kuitenkin "Mörölle" iloisia ajatuksia mieleen.

Kanada löi Suomen Riian MM-loppuottelussa kirvelevästi jatkoerässä 3–2. Hopea ei vielä makealta Anttilan mielessä maistu.

– Totta kai edelleen vähän katkeralta. Enemmän haluttiin, mutta toisaalta olen taas tosi ylpeä tästä joukkueesta. Se henki, mikä tuossa taas oli, oli hienoa. Kyllä nämä tulee muistamaan pitkään, Anttila sanaili MTV Urheilulle maanantaina Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Miten eilistä finaalia on nollattu ja käsitelty joukkueen kesken?

– Aika hiljaista poikaa siellä on ollut. Olihan se iso pettymys. Se menee porras kerrallaan. Mitä pidemmälle pääsee ja häviö tulee tuollaiseen paikkaan, se on kova paikka.

– Mutta hienoja jätkiä, ja kyllä meillä hauskaa oli.

Anttila korosti, ettei turnauksessa helppoja pelejä piisannut. Leijonat kävi järjestään tasaisia taistoja 10 ottelun MM-rupeamassaan.

– Tiukkoja pelejä pelattiin, oikeastaan jokainen. Joutui puristamaan joka pelissä. Nykypäivänä MM-turnauksessa ei ole oikeasti helppoja pelejä, se on kovaa vääntöä. Jos lähdet vapaapäivälle, tulee turpaan saman tien.

– Täytyy antaa joukkueelle siitä tunnustusta, että oltiin valmiita ja tiedettiin, mihin mennään.

"Yhteiskunta ollut kovilla"

Kaksi vuotta sitten Anttila palasi Suomeen Bratislavasta MM-kultajoukkueen juhlittuna sankarina. Tällä kertaa tuomisina oli hopeaa, eikä kansanjuhlaa koronankaan myötä ollut luvassa.

Vastassa on kuitenkin tärkein: perhe.

– Hopeakin kirkastuu, kun näkee perhettä. Saa vähän hengähtää. Tämä on ollut raskas vuosi pelaajille ja ylipäänsä yhteiskunta on ollut kovilla, Anttila sanoi ja jatkoi perään isoilla sanoilla koko kansakunnalle.

– Jos vähän saisi hengähtää ja nauttia kesästä. Sitä minä toivon koko Suomelle. Hienosti ovat eläneet mukana meidän tarinassamme. Paljon on tullut viestejä ja katsojaluvut ovat olleet isot. Toivottavasti ollaan saatu vähän iloa tähän vaikean ajan keskelle.

Miten Anttila aikoo kesää viettää? Entä mitä sanottavaa hänellä oli jatkoerän kolmella kolmea vastaan -formaatista? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

3:33
Päävalmentaja Jukka Jalonen ylpeä Leijonien MM-hopeasta: "Kääntynyt voiton puolelle."

3:49
Leijonien suurlupaus Anton Lundell pettyneenä MM-finaalin jälkeen – "Ajan kanssa ymmärtää."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja