Moni suomalainen on yllättänyt jonkun seksipuuhista – rysän päältä kiinni jääneet paljastavat kokemuksensa: "Kerran työpäivän aikana himot olivat kovat..."

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko "69" koskaan toimia? Kaikki eivät suuseksistä pidä, miksi? Seksuaaliterapeutti vastaa

Yli 40 prosenttia suomalaisista on yllättänyt jonkun seksipuuhista, kertoo Kaalimato.comin kysely.

Jopa yli 40 prosenttia suomalaisista on yllättänyt ystävänsä, perheenjäsenensä tai jonkun muun niin sanotusti "housut kintuissa" – siis kesken seksin, kertoo Kaalimato.comin kysely. 

Kyselyyn vastasi tuhat 18–70-vuotiasta suomalaista huhti-toukokuussa 2020.

Lämpimät säät voivat innostaa eroottisiin kohtaamisiin muuallakin kuin kotona. Toisaalta sateinen kesä on näkynyt positiivisesti seksilelu-nettikauppa Sinfulin myynneissä. Sinful arvioi tiedotteessaan, että heinäkuun jopa 60 prosentin myynnin kasvu Suomessa on seurausta yhdistelmästä kehnoa kesäsäätä ja koronapandemiaa, joiden vuoksi suomalaisilla on aikaa kotona.

Pariterapeutti Ditte Winkelin mukaan seksuaalinen halukkuus voi kuitenkin kasvaa kesällä, kun aurinko hellii kansaa ja aikaa vietetään ulkosalla.

– Tunnemme auringonsäteet ja tuulenvireen ihoa vasten. Se luo paremman yhteyden kehoon, mikä saattaa puolestaan lisätä seksuaalista halukkuutta, Winkel pohtii.

"Hetken päästä kuuluikin koputus oveen..."

Kaverinsa tai oman vanhempansa rysän päältä on yllättänyt lähes joka viides. Myös työkaverit ja sisarukset lukeutuvat yllätettyihin henkilöihin.

– Asuessani vielä vanhempieni luona kävelin kerran veljeni huoneeseen äkkiarvaamatta. Siellä hän oli silloisen tyttöystävänsä kanssa vällyjen välissä puuhaamassa. Poistuin samalla oven avauksella kuin saavuinkin. Hoitivat hommat ilmeisesti loppuun, kun viettivät vielä pidemmän aikaa huoneessa. Itse olen jäänyt kiinni, kun kerran työpäivän aikana himot olivat kovat ja oli pakko hieman hieroa itseäni housujen läpi. Silloinen työkaveri huomasi ohikulkiessaan tämän. Myöhemmin hymyili vain, kun tavattiin, kertoo kyselyyn vastannut mies.

– Vielä kotona asuessani touhuilimme mieheni kanssa huoneessani. Emme sitten tajunneet, että isäni on seinän toisella puolella katsomassa telkkaria. Hetken päästä kuuluikin koputus oveen ja isäni sanoi "lopettakaa se hemmetin paneminen". Tätä en kyllä koskaan unohda, nykyään jo naurattaa, kertoo kyselyyn vastannut henkilö.

– Olimme isännän kanssa touhuilemassa petissä ja tietysti oli verhot auki. Yhtäkkiä havahduttiin siihen, että pihamaan yllä leijaili helikopteri, josta oli suora näkymä sisälle. Kyllä vähän silloin hävetti, nykyisin jo naurattaa koko tilanne, kuvailee puolestaan kyselyyn vastannut nainen.

"Yllätetyksi tuleminen ei ole maailmanloppu"

Kiusallisilta kokemuksilta ei voi aina välttyä, mutta maan alle on häpeän vuoksi turha vajota, muistuttaa Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

– Useimmiten näitä yllättäviä tilanteita syntyy esimerkiksi risteilyillä, kesäfestareilla, mökkireissuilla tai firman bileissä. Aina ei oven lukitsemisesta tai peiton alle hautautumisesta ehditä hetken tuoksinassa kovin välittämään. Toisten yllättäminen tai yllätetyksi tuleminen ei ole kuitenkaan maailmanloppu, vaikka tilanne vaivaannuttavalta voikin tuntua. Seksi on iloinen ja luonnollinen asia, eikä sitä tulisi ottaa liian vakavasti, Lavikainen sanoo.

– On tietysti aivan eri asia, onko seksin harrastamisen keskeyttänyt kaveri vai lapsi. Jos lapsi sattuu näkemään vanhempansa lempimässä, pitää asiasta keskustella hänen kanssaan. On tärkeää huolehtia hänen ymmärtävän tilanteessa kaiken olleen hyvin ja vastata ikätaso huomioon ottaen lapsen mahdollisiin kysymyksiin.

Lähde: Kaalimato.com, Sinful

Lue myös:

    Uusimmat