Onko seksi muuttunut askareeksi muiden joukossa? Asiantuntija kertoo, mitkä asennot auttavat palauttamaan kipinän

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Suhteen alkuvaiheessa seksiä, läheisyyttä ja intiimejä hetkiä riittää. Kuherteluvaiheen jälkeen moni suhde kuitenkin muuttuu arkiseksi, jonka myötä seksikin voi alkaa tuntua askareelta muiden joukossa.

Jos seksielämänne on väljähtynyt ajan myötä, kaikkea toivoa ei kannata vielä heittää hukkaan. Intiimiyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta on hyvä alkaa rakentaa uudestaan muun muassa oikeanlaisten seksiasentojen avulla.

– Usein, kun ihmiset tuntevat seksin olevan intiimiä, se johtuu parin välisestä yhteydestä, kertoo Women’s Healthille seksuaaliterapeutti ja psykologi Holly Richmond.

Seksiasennot voivat tuoda hetkeen intiimiyttä ja intensiivisyyttä. Asennot voivat mahdollistaa esimerkiksi runsaan katsekontaktin, tantrisen hengityksen tai intiimin kosketuksen.

– Jotkut asennot luovat turvallisuuden ja luottamuksen tunteita sekä tunteen siitä, että tulet nähdyksi, Richmond selittää.

Intiimiyden palauttaminen seksiin voi olla portti romantiikan ja kipinän kokonaisvaltaiseen paluuseen. Muun muassa seuraavat asennot ovat avain intiimiin seksiin.

Kasvokkain

Asennossa partnerisi istuu sängyn tai tuolin reunalla samalla, kun sinä istut kasvokkain hänen sylissään.

– Asento on täydellinen katsekontaktille ja läheisyydelle. Lisäksi kehot koskettavat runsaasti toisiaan, Richmond sanoo.

“Pretzel Dip”

Asento saa nimensä solmun muotoisista pretzel-leivonnaisista. Makaa kyljelläsi samaan aikaan, kun kumppanisi asettuu polviseisontaan jalkoväliisi. Jalkasi asettuvat hajareisin niin, että oikea jalkasi on kumppanin päällä ja vasen jalkasi hänen allaan. Lopputulema muistuttaa hieman pretzel-leivonnaisen solmukohtaa.

Asento mahdollistaa maksimaalisen fyysisen nautinnon, sillä yhdynnän lisäksi kumppanit voivat vapailla käsillään hyväillä toisiaan. Myös näkymät ovat asennossa hyvät.

Balettitanssija

Balettitanssijassa seisotte kasvotusten. Vie toinen jalkasi kumppanin ympärille samalla, kun hän tukee sinua. Seksi seisten voi tuntua haastavalta. Uuden kokeilu kuitenkin kannattaa, sillä se lisää kumppanien välistä luottamusta.

– Normaalista poikkeavan asennon kokeilu vaatii sitä, että turvaudutte toisiinne. Se on luottamusharjoittelua parhaimmillaan, Holly Richmond sanoo.

Balettitanssijaa voi kokeilla esimerkiksi seinää vasten tai suihkussa. Asento vaatii sitä, että kumppanit kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti tukeutuvat toisiinsa.

“Käänteinen kauha”

Asento on muunnelma perinteisestä lähetyssaarnaajasta. Voitte asettautua aluksi lähetyssaarnaajaan, jonka jälkeen kellahtakaa kyljellenne toisistanne irtautumatta.

Lähetyssaarnaajassa päällä olleen ei tarvitse enää kannatella omaa painoaan, jonka ansiosta hän voi keskittyä entistä paremmin sinun hyväilemiseesi.

Asennossa kehot ovat kietoutuneena toisiinsa. Richmondin mukaan tästä intiimimmäksi seksiasento ei enää mene. Myös katsekontaktin ylläpitäminen on helppoa.

Simpukka

Tämä asento vaatii hieman notkeutta. Makaa selälläsi niin, että nilkkasi ovat oman pääsi takana. Kumppanisi yhtyy tai hieroo itseään sinuun niin kuin lähetyssaarnaajassa.

– Simpukka vaatii paljon luottamusta ja kommunikointia, sillä päällä oleva osapuoli pystyy yhtymään todella syvälle kumppaniinsa, Richmond sanoo.

“Pinball Wizard”

Asetu puolisiltaan niin, että painosi on hartioidesi varassa. Kumppanisi asettuu polviseisontaan haarojesi väliin ja nostaa alavartalosi ilmaan, tukien sinua takareisistä.

Asennossa korostuu toisen tukeminen, luottamus ja kommunikaatio. Kumppanisi tulee kannatella sinua sekä kuunnella ohjeitasi. Kerro hänelle, miten nopeasti tai kuinka syvälle haluat hänen menevän.

Lue myös:

    Uusimmat