”Moni ei uskalla sijoittaa korttiin” – kehno sää ja talous hillitsevät moottoripyörähaaveita

Epävarma taloudellinen tilanne ja sateinen kesä ovat vähentäneet moottoripyöräkortin ajajien määrää jopa neljänneksellä helsinkiläisessä autokoulussa.

Kesä saa monet haaveilemaan moottoripyöräkortista, ja kursseilla onkin näkyvissä selvä piikki kesäisin, kertoo moottoripyöräkouluttaja Tommi Helenius Haagan autokoulusta Helsingistä.

– Koulujen loppuminen on selvä piikki, toinen piikki on lomakauden alkaessa, kun ihmisillä on enemmän aikaa tulla kurssille, kouluttaja tietää.

– Moottoripyöräkurssit alkavat kuitenkin heti helmikuussa moottoripyörämessujen tienoilla. Kaikki nokkelimmat tulevatkin jo silloin aloittamaan teorialla ja saavat silloin kortin jo heti huhti-toukokuun vaihteessa, jos vain kelit sallivat sen, hän jatkaa.

Tänä vuonna oppilaiden määrät ovat kuitenkin laskeneet rajusti. Heleniuksen mukaan oppilasmäärät ovat tänä kesänä olleet peräti noin neljänneksen vähemmän kuin edellisvuonna.

– Taloudellinen tilanne vaikuttaa siihen. Tuntuu, että joka paikassa vähennetään työntekijöitä ja ihmiset elävät veitsi kurkulla, mies pohtii.

– Moni ei uskalla sijoittaa moottoripyöräkorttiin, vaikka se onkin moottoripyöräilyssä yksi pienimmistä kustannuksista, hän jatkaa.

Taloudellisen tilanteen lisäksi, myös kehnot säät ovat mitä luultavimmin hillinneet suomalaisten moottoripyörähimoja.

– Säät eivät todellakaan ole olleet kovin hääppöiset tänä kesänä. Mutta jos haluaa oppia ajamaan, on osattava ajaa, satoi tai paistoi, Helenius sanoo.

Tämä kesä jääkin kouluttajan mieleen heikkona vuotena.  

– 2 vuotta sitten oli tosi kova kesä, silloin tehtiin paljon töitä, Helenius muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat