Mainos

Monet Ruotsiin palanneet Isis-jäsenet on tuomittu rikoksista paluun jälkeen – huumerikoksia ja rahanpesua, kaksi tuomittu terrorismista

16:01
Video: Mitä enemmän raakuuksia taistelijat ovat nähneet, sitä hankalampaa sopeutuminen rauhan oloihin voi olla, sanovat tietokirjailija Kristiina Koivunen ja kehityspäällikkö Tarja Mankkinen.

Useat äärijärjestö Isisiin tai muihin ääriliikkeisiin Syyriassa ja Irakissa liittyneet ovat Ruotsiin palattuaan syyllistyneet vakaviin rikoksiin, kertoo SVT.

SVT on käynyt läpi 41 ihmisen saamat tuomiot. Niistä selviää, että kolmasosa on syyllistynyt vakaviin rikoksiin. Tekojen kirjo on laaja: varastetun tavaran kätkemistä, huumerikoksia, kiristystä ja rahanpesua. Kaksi göteborgilaista miestä on tuomittu terrorismista.

Kaikki 13 tuomittua tai epäiltyä ovat miehiä. SVT:n tutkimien tapausten joukossa on myös 12 naista. Kukaan heistä ei ole saanut rikostuomiota.

SVT:n haastatteleman terrorismitutkijan Magnus Ranstorpin mukaan tulos ei ole yllättävä, sillä monet konfliktialueille lähteneistä olivat saaneet rikostuomioita jo ennen lähtöäänkin.

Kaikkiaan konfliktialueilta on SVT:n mukaan palannut Ruotsiin noin 150 ihmistä.

Suomessa asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja