Mona ja Stein luulivat öistä maanvyöryä lumiauraksi – pariskunta pelastettiin mudasta, mutta kaikki omaisuus tuhoutui: "Kaikki meni ja rakas kissamme on kateissa"

Norjan poliisi aikoo lopettaa etsintäoperaation pelastustehtävänä maanvyöryalueella. Norjalaismedioiden mukaan poliisi ei enää usko löytävänsä eloonjääneitä. 

Alueelta etsitään vielä kolmea kadonnutta henkilöä. Seitsemän ihmistä on löydetty kuolleena. 

MTV Uutiset tavoitti norjalaisen pariskunnan, joka jäi moneksi tunniksi kotiinsa loukkuun maanvyöryn vuoksi. 

Pariskunta selvisi ruhjeilla ja mustelmilla, mutta he menettivät vyöryssä kaiken omaisuutensa. 

Mona Torp ja Stein Magne Ranum olivat kotonaan nukkumassa, kun maanvyöry tapahtui. 

– Me ehdimme jo hetken kuvitella, että taloamme ohitti iso lumiaura. Mutta hetkeä myöhemmin koko makuuhuoneen seinä kaatui suoraan vuoteemme viereen, Torp kertoo MTV Uutisille. 

Ihmetys vaihtui järkytykseksi, kun pari putosi sängystä ja maanvyöry vei heidät mennessään. 

Loukussa useita tunteja

Reutersin haastattelussa pari kertoo, että he liukuivat tavaroiden päällä vyöryn mukana ja jäivät jumiin tavara- ja lautakasojen alle. 

– Kuulimme ihmisten huutoja ympäriltämme. Tiesimme, että emme voi auttaa heitä. Emme voineet mennä mutaan, koska siellä oli lasia ja nauloja. Oli hirveää vain maata siinä ja kuulla ihmisten huudot. 

Pari kertoo, että he olivat jo hyväksyneet kuolevansa. 

– Vain hetkeä myöhemmin joku kosketti olkapäätäni ja näin miehen helikopterista. Hän sanoi, että "olet varmaan onnellinen nähdessäsi minut?" Minä olin, Torp kertoo.

Torpin ja Ranumin ruumiinlämmöt olivat vain 33 astetta, kun he pääsivät sairaalaan. 

"Kaikki on poissa"

Pariskunta oli ensimmäisiä maanvyöryn uhreja sairaalassa. 

– Saimme molemmat valtavan määrän mustelmia ja naarmuja. Onneksi mikään ei mennyt poikki, joten selvisimme aika vähällä, Torp kertoi MTV Uutisille. 

Pari menetti kaiken, heille jäi vain päällään olevat alusvaatteet. Myös rakas kissa, joka oli perheelle kuin lapsi, on kadonnut. 

Nyt elämä alkaa alusta. 

– On valtava määrä asioita, joita pitää hoitaa, vakuutukset, pankkiasiat, kaikki pitää järjestää uudelleen. Maanvyöryhän vei kaiken mennessään.

– Ystävälliset ihmiset ovat tulleet apuun ja antaneet meille asunnon, jossa saamme asua niin kauan kuin on tarvetta.

Tragedia jättää jälkensä pieneen paikkakuntaan. 

– Olen asunut täällä 40 vuotta ja tämä tulee vaikuttamaan ihan kaikkeen. Tämä tulee muuttamaan kuntaamme kokonaan. Paluuta vanhaan ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat