Modisti Helena Toivo: Jokainen nainen kaunistuu hattu päässään

Oikeanlainen päähine valitaan silmien, hiusten ja ihonvärin mukaan. Modisti Helena Toivo kertoo, mitä kannttaa ottaa huomioon hattua valitessa.

Modisti Helena Toivolla on unelma. Hän haluaisi, että suomalaiset käyttäisivät rohkeammin hattuja.

– Jokainen nainen kaunistuu hattu päässään, Vuoden yrittäjänaiseksi valittu Toivo sanoo.

Hattuliike HopeHatin perustaja tietää mistä puhuu, sillä hän on toiminut alalla 17 vuotta. Monet suomalaiset suhtautuvat päähineisiin yhä arkuudella: joko niitä ei osata käyttää, hattua pidetään itselle sopimattomana tai liian juhlallisena omaan makuun. Toivon mukaan ihmisten ennakkoluulot joutaisivat roskalaatikkoon.

– Hattu on suomalaisille kauhistus, koska se on niin uusi juttu. Ihmiset pelkäävät turhaan huomion herättämistä – hattu ei tee kenestäkään turhamaista, kevytkenkäistä tai vanhan näköistä, Toivo huomauttaa.

Onneksi asenteet ovat pikkuhiljaa muuttumassa. Uusi sukupolvi ei pelkää painaa päähänsä näyttäviäkään päähineitä. Englannin kuninkaalliset häät toimivat viime kesänä suunnannäyttäjänä suomalaisille. Moni halusi panostaa pukeutumiseensa nähtyään, kuinka tyylikkäästi kuninkaalliset omat hattunsa kantoivat. Hattu onkin paitsi kaunis koriste, myös osa juhlaetikettiä. Harva muistaa, että häissä ja muissa juhlissa päähinettä käyttävät kaikki naiset ikään ja siviilisäätyyn katsomatta.

– Kaikille löytyy hattu. Ammatti-ihminen osaa auttaa. Hattuliikkeeseen tullessa kannattaakin ottaa juuri se vaate mukaan, minkä kanssa hattua käyttää. Päähine valitaan aina asun mukaan, Toivo muistuttaa.

Muitakin vinkkejä Toivolta löytyy. Persoonallinen pukeutuja voi valita hatun sävy sävyyn silmälasikehysten mukaan. Myös hiusten, silmien ja ihonvärillä on merkitystä.

– Musta hattu sopii harvoin suomalaiselle, se voi viedä loputkin värit kasvoilta ja tuoda mustat silmänaluset enemmän näkyviin, Toivo muistuttaa.

Toivo rohkaisee suomalaisia värien käyttöön. Punahiuksiselle sopivat loistavasti vaikkapa lämpimät ruskan sävyt, oranssit tai vihreät sävyt, vaaleahiuksinen voi valita puhtaita tai pastellin sävyjä, fuksian punaista tai turkoosia ja ruskeahiuksiselle käy murretut värit kuten luumu ja petrooli.

Myös vuodenajalla on merkitystä.

– Kesällä suomalaisille sopivat monet värit, Toivo kertoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Hattuliike HopeHat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja