Moderni malli saa olla tatuoitu tai lävistetty

Elokuussa Australiassa vietettävän MBFF-tapahtuman mallit näyttivät, että pieni lävistys tai tatuointi ei estä enää huippumallina työskentelemistä.

Sydneyssä Australiassa vietetään 21.–25.8.2012 Mercedes-Benz Fashion Festival -tapahtumaa. Kaupungintalon vallanneessa muotijuhlassa catwalk täyttyi avajaispäivänä tiistaina 21. elokuuta muun muassa australialaisen muotisuunnittelijan Alice McCallin malleista veikeissä pastelliunelmissaan.

Mallimaailmassa tunnetusti korvakorut ovat olleet hyväksytyin vartalosomistuksen muoto, mutta viime vuosien aikana mallien iholla on nähty myös yhä useammin pieniä tatuointeja ja jopa lävistyksiä. Australian muotiviikoilla Alice McCallin mallilta löytyi tatuointeja niin ranteista kuin reidestäkin.

Aikaisemmin mallin vartalon oletettiin olevan kuin tyhjä kanvaasi, jolle aloittaa maalaaminen – onko tämä ajattelutapa muuttumassa tatuointien saavutettua suosion popkulttuurin ilmentymänä? Lävistyksiä lavoilla ei vielä ole nähty juurikaan, mutta niistäkin nähtiin pilkahdus Australiassa.

Mallimaailmaan on syntynyt myös oma alagenrensä, joka koostuu rock-uskottavista tatuoiduista ja lävistetyistä malleista. Tämän genren tunnetuin nimi lienee Lady GaganBorn This Way -musiikkivideolla esiintynyt kokovartalotatuoitu Rick Genest, joka tunnetaan paremmin nimellä Zombie Boy tai Rico the Zombie.

Tunnettuja tatuoituja naispuolisia huippumalleja ovat esimerkiksi omaa Muodin huipulle -ohjelmaa emännöivä Heidi Klum, Victoria's Secret -enkeli Alessandra Ambrosio, Kate Moss ja näyttelijänäkin nähty punatukka Lily Cole.


Lue myös:


Kuvat: Getty Images

Lähteet: Getty Images, Mercedes-Benz Fashion Festival Sydney, Huffington Post, Alice McCall

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja