Mainos

Moderneja käyttöesineitä teräksestä

Jotenkin voi ymmärtää, että ruostumattoman teräksen taltuttaja tulee pohjoisesta Suomesta, Torniosta. Teräksen kiilto, kylmä jäinen viileys on kuin kirkasta kylmää vettä ja jäätä. Vaikeampaa on käsittää kuinka tuntematon mies on Eero Hyrkäs.

Upeiden terästuotteiden suunnittelija on itse oppinut muotoilija, joka on saanut kyllä koulutuksen teräksen käsittelyyn, mutta muotoilijaksi hän on syntynyt.

Hyrkkään suku on täynnä taitavia seppiä ja mahtuu joukkoon Lapin parantajakin, mutta isä oli metsuri, äiti harrasti maalausta. Eero Hyrkäs oli metallimies, joka alkoi pikkuhiljaa tehdä hienovaraisempia töitä. Nyt 55-vuotias muotoilija on palkittu kotimaassa ja ulkomailla. Etelä Afrikassa Southern Africa Steinless Steel Development Association valitsi Hyrkkään vesikannun kauneimmaksi teräsesineeksi maailmassa vuonna 2002.

”Saan ideani pohjoisen erämaista, tuote ja sen osat muotoutuvat päässäni valmiiksi ja sitten teen mallin”, sanoo Hyrkäs, joka on tehnyt myös työkalunsa itse. Modernisti ajattelevat ihmiset kiinnostavat ja toiveena on pitää tuotanto Torniossa. Siellä louhitaan, jalostetaan ja tehdään tuotteiksi Hyrkkään kauniit esineet.

Lisätietoa Eero Hyrkkään töistä www.arctichrome.fi


Toimittaja Hanna Sumari

Kuvauksen tuotteet Design House Idoli www.idoli.fi

(T.i.l.a. 7.3.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.