Ovathan mobiilisivusi kunnossa? Puhelinystävälliset verkkosivut saavat lisäetua Google-tuloksissa

Google on ilmoittanut kasvattavansa mobiiliystävällisten sivustojen sijoitusetua hakutuloksissaan. Toukokuusta lähtien puhelimet ja tabletit huomioivilla verkkosivuilla on entistä suurempi mahdollisuus nousta kärkisijoille tuloksissa.

Viime vuonna Google-hakukonetta uudistettiin niin, että mobiiliystävälliset sivustot nousivat helpommin korkeille sijoille mobiililaitteilla tehtyjen hakujen tuloksissa. Toisin sanoen puhelimilla ja tableteilla on pian vuoden ajan ollut aiempaa helpompaa löytää mobiililaitteille optimoituja sivustoja.

Tänään Google ilmoitti, että näiden sijoitusetujen vaikutusta kasvatetaan. Toukokuun alussa julkaistava päivitys edistää siis mobiiliystävällisten sivustojen menestymistä hakutuloksissa entistä enemmän.

Googlen periaatteena näitä muutoksia tehtäessä on, että hyvien hakutulosten ei tulisi riippua siitä, millä laitteella verkkoa selataan. Toimijoita auttaakseen yhtiö tarjoaakin blogissaan testejä ja ohjeistoja, joiden avulla oman sivustonsa mobiiliystävällisyyttä voi kehittää edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja