MM-rallissa loistanutta ranskalaislupausta verrattiin Sebastien Ogieriin – ”Neljä vuotta sitten hän ei ollut edes ajanut ralliautolla”

1:47
Voitto alle sekunnilla! Sebastien Ogier kuvailee maagista voittotaistelua MTV Urheilun haastattelussa

Adrien Fourmaux onnistui lähes täydellisesti viikonloppuna ajetussa Kroatian MM-rallissa.

Fourmaux kilpaili vasta ensimmäistä kertaa WRC-autolla, mutta se ei näkynyt M-Sportin ranskalaiskuljettajan otteissa. Fourmaux selätti täysin tallikaverinsa Gus Greensmithin ja toi Ford Fiesta WRC -autonsa viidentenä maaliin.

Fourmaux kirjautti toiseksi nopeimman ajan kahdella erikoiskokeella ja sijoittui kaikkiaan yhdeksällä pätkällä viiden parhaan joukkoon. Hän teki ainoan virheensä kilpailun päätöspäivänä, kun ojassa meni aikaa hukkaan minuutin verran.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener antoi isot kehut 25-vuotiaalle ranskalaislupaukselle.

– Kun pysähtyy miettimään Adrienin saavutusta, ei voi olla kuin valtavan vaikuttunut. Neljä vuotta sitten hän ei ollut edes ajanut ralliautolla. Ja nyt hän löi joillakin pätkillä kuskeja, joita seuratessa hän on kasvanut, Millener suitsutti.

Fourmaux aloitti ralliuransa vuonna 2017. Kaudella 2019 hän kiersi jo MM-sarjaa ja viime vuonna hän sijoittui kolmanneksi WRC2-luokassa.

– Näimme Adrienin potentiaalin aikaisessa vaiheessa, mutta uskon, että hän ylitti jopa omat odotuksensa viikonloppuna. Hän ja Renaud (kartanlukija Jamoul) tekevät hyvin töitä yhdessä, Millener sanoi.

Rallin maailmanmestaruus on matkannut Ranskaan peräti 16 kertaa viimeisten 17 kauden aikana. Millener vertaili Fourmaux'ta jo Sebastien Ogieriin, lajin seitsenkertaiseen maailmanmestariin.

– Tämä oli erittäin vaikuttava debyytti. Hänen esityksissään on nähtävissä yhtäläisyyksiä Ogieriin.

Kroatian MM-rallin voittanut Toyota-kuljettaja Ogier jakoi myös kehuja maanmiehelleen.

– Adrien ajoi loistavia pätkäaikoja. Hän oli ensimmäistä kertaa WRC-autossa, joten hän voi olla ylpeä siitä, mitä hän on tehnyt, Ogier sanoi DirtFish-sivuston mukaan.

Fourmaux jakaa tällä kaudella Teemu Sunisen kanssa ajovastuuta M-Sportin toisessa Ford Fiesta WRC:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja