MM-kisoissa sensaatiomainen voitto – Tshekki ja Ruotsi putosivat lohkon viimeisiksi

Iso-Britannia venyi pienimuotoiseen sensaatioon jääkiekon MM-kisoissa Riiassa, kun se kaatoi Valko-Venäjän 4–3.

Saarivaltakunnan ylpeyden temppu oli melkoinen, sillä voitto on joukkueelle vasta toinen MM-kisojen A-sarjassa sitten vuoden 1962.

Britit kaatoivat Ranskan jatkoajalla vuoden 2019 MM-kisojen jumbofinaalissa ja pudottivat vastustajansa B-sarjaan.

Edellisen varsinaisen peliajan voitto briteiltä on peräisin vuoden 1962 MM-kisoista Colorado Springsistä. Tuolloin se kukisti Suomen maajoukkueen lukemin 7–5. Leijonien tappiota kuvailtiin tuolloin STT:n otteluraportissa "odottamattomaksi", sillä Suomi oli johtanut ottelua kahden erän jälkeen 4–3.

Riiassa Ison-Britannian tehopelaaja on ollut 21-vuotias Sheffield Steelersin hyökkääjä Liam Kirk, joka nakutti valkovenäläisten verkkoon kaksi maalia.

Koko turnauksessa Kirk on osunut jo neljästi ja hän johtaa jaetusti MM-kisojen maalipörssiä. Myös Ruotsin kolmannella sarjatasolla tällä kaudella pelanneella englantilaisella on Arizona Coyotesin NHL-varaus vuodelta 2018.

Iso-Britannia nousi voittonsa myötä neljään pisteeseen ja pois A-lohkon jumbosijalta. Nyt perää pitävät kaksi pistettä kerännyt Tshekki ja kolmessa pisteessä oleva Ruotsi. Edellä mainitut maat ovat toki pelanneet brittejä yhden ottelun vähemmän.

Oikaisu: Juttuun korjattu tieto Ison-Britannian edellisestä MM-voitosta kahden vuoden takaa. Artikkelia ja otsikkoa muokattu kello 23.11.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja