MM-floppi Kanadan hikikarpalot nousivat taas otsalle – Norja piti kiekkojättiä piinassa

Kanada saavutti neljännellä yrittämällä avauspisteensä jääkiekon MM-kisoissa, kun sitkeästi vastaan taistellut Norja kaatui 4-2 B-lohkon häntäpään kohtaamisessa.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Helpolla ei voitto tälläkään kertaa tullut, sillä Kanada ehti jo menettää 2-0-johtonsa. Norja tuli vain reilun puolen minuutin välein syntyneillä osumilla tasoihin ottelun toisessa erässä.

Andrew Mangiapanen 3-2-osuma toisen erän lopussa jäi lopulta Kanadan voittomaaliksi. Adam Henrique löi vielä 4-2-maalin kolmannessa erässä. Henrique teki myös joukkueensa toisen maalin ja syötti kiistanalaisen avausosuman, jossa Connor Brown ohjasi kiekon Norjan maaliin luistimellaan vain 22 sekunnin pelin jälkeen.

Myös Norjalta hyväksyttiin yksi luistimella tehty osuma, kun kiekko pomppasi Mats Rosseli Olsenin terästä suoraan Kanadan maaliin ja tasoitti tilanteen 2-2:een.