MM-kisoihin palannut Kanada hurmasi vauhdikkaalla jalkapallolla – Vaahteralehtien ilta päättyi pettymykseen, millintarkka taidonnäyte petasi Belgian voittomaalin

Thibaut Courtois torjui rangaistuspotkun – Kanada ei saanut toivomaansa alkua 2:55
Real Madridin tähtivahti Thibaut Courtois torjui Kanadan tähtipelaajan Alphonso Daviesin rangaistuspotkun

Vasemmalla jalalla, ahdistettuna puolivolleysta. Michy Batshuayi iski Belgian voittomaalin sen MM-avauksessa Kanadaa vastaan juuri ennen taukoa joukkueen oltua koko puoliajan enemmän ja vähemmän alakynnessä.

Ensimmäistä kertaa 36 vuoteen MM-tasolla esiintyvä Kanada tuhri ottelun alkuvaiheessa rangaistuspotkun, kun Alphonso Davies ei onnistunut ohittamaan Thibaut Courtoisia.

44. minuutilla Belgian kokenut toppari Toby Alderweireld antoi häkellyttävän tarkan avauksen omalta alueeltaan, jonka Batshuayi sai riittävän hyvin haltuunsa ja tinttasi pallon verkkoon.

Toisella puoliajalla Belgia sai jarrutettua ottelun tempoa ja pääsi myös itse luomaan maalipaikkoja. Kanadan historian ensimmäinen MM-voitto jäi vielä odottamaan Belgian voittaessa lukemin 1–0.

Kanada kohtaa Kroatian sunnuntaina. Belgia ja Marokko pelaavat samana päivänä keskenään.

Artikkelin yläosassa Thibaut Courtoisin rangaistuspotku. Alapuolella Michy Batshuayin ja Toby Alderweireldin taidokkaasti alustama ottelun voittomaali.

Kanada painosti, Belgia iski – Michy Batshuayi vei Belgian johtoon tauon kynnyksellä 1:13