Asiantuntija sai karun tiedon kesken MM-kisalähetyksen, poistui studiosta välittömästi – syy selvisi seuraavana päivänä

Tanskan televisiossa asiantuntijana toimiva jalkapalloilija Nadia Nadim poistui suorasta lähetyksestä saatuaan karmeita uutisia äidistään tiistaina. Murheellinen syy selvisi seuraavana päivänä.

Tanskalaisjalkapalloilija Nadia Nadim, 34, oli tv-asiantuntijatehtävissä Tanskan MM-avausottelussa, mutta sai kesken lähetyksen hyytäviä uutisia. Hän lähti studiosta kesken ottelun. Katsojat joutuivatkin ihmettelemään, mihin asiantuntija on kadonnut kesken kaiken.

Tv-yhtiö vahvisti, että Nadim lähti studiosta ennen pelin loppua, mutta ei kertonut tapahtumasta enempää.

Keskiviikkona Nadim paljasti karun syyn studiosta poistumiselleen sosiaalisessa mediassa. 

– Tiistaiaamuna äitini kuoli jäätyään rekan alle. Hän oli matkalla kotiin kuntosalilta, Nadim kirjoitti Instagramissa.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan, mitä tunnen. Olen menettänyt elämäni tärkeimmän ihmisen, ja se tapahtui niin äkkiä ja yllättäen. Hän oli vasta 57-vuotias, Nadim kirjoittaa.

– Hänen hautajaisensa järjestetään pian. Tulkaa osoittamaan hänelle rakkautta, kunnioitusta ja rukouksia, joita hän ansaitsee, Nadim sanoo murtuneiden sydänemojien kera.

Afganistanista Tanskaan

Nadia Nadim pakeni Tanskaan yhdessä äitinsä Hadiman kanssa Afganistanista, kun hän oli vasta 11-vuotias. Äiti ja viisi sisarusta joutuivat pakomatkalle, kun tanskalaispalloilijan isä teloitettiin Talibanin toimesta Afganistanissa.

He joutuivat asumaan kolme vuotta pakosalla Afganistanissa, ennen kuin he päättivät lähteä pois maasta. Äiti myi kaiken, mitä myytävissä oli ja perhe lähti Karachiin, josta he lopulta pääsivät lentokoneella Italiaan.Italiasta perhe yritti päästä Lontooseen, mutta rekan määränpää olikin lopulta Tanskan maaseudulla oleva pakolaiskeskus.

11-vuotias Nadia kiinnostui jalkapallosta nähdessään tyttöjen pelaavan aitauksen ulkopuolella. Vaikka hän ei osannut tanskaa tai englantia, hän elehti pelihalujaan valmentajalle, joka lopulta päästi hänet mukaan harjoituksiin.

Loppu onkin historiaa. Hän debytoi Tanskan maajoukkueessa vuonna 2009. Nadim on pelannut urallaan yli 100 maaottelua ja hän on pelannut Tanskan lisäksi Manchester Cityssa ja Paris Saint-Germainissa. Tällä hetkellä Nadim pelaa Yhdysvalloissa Racing Louisville FC:n joukkueessa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja