Miten selviät katumatta yhden yön jutusta?

Jos olet päättänyt etsiä itsellesi hauskuutta ja himoa vällyjen väliin vain yhdeksi yöksi, älä jää tuleen makaamaan – eli katumaan. Lue vinkit, miten selviät kunnialla ja katumatta yhden yön jutusta.

Jos sinulle on selvää, että haet vain yhden illan kiihkeitä iloja, olet varmastikin tähän. Toiselle osapuolellekin kannattaa tehdä hyvin selväksi, että haet seuraa vain yhdeksi yöksi.

Usein kuitenkin – varsinkin naiset – saattavat katua yhden yön sutinoitaan, vaikka he olisivat tarkoituksella etsineet rinnalleen seuraa vain yhdeksi seksintäyteiseksi yöksi tai pikasessioksi. Koska aikuisena ihmisenä osaa ottaa vastuun itsestään ja tekemistään, ei turhalle katumukselle tai syyllistykselle kannatta antaa liikaa sijaa.

Seksi on ohi – mitä nyt?

Yhden yön jälkeen kannattaa todeta itselleen, ettei katumukseen ole syytä. Yhden yön juttua kannattaa seuraavana aamuna ajatella siitä näkökulmasta, että siinä voi vain voittaa: jos seksi oli mahtavaa, mahtava juttu. Jos se ei ollut mahtava, sekin on mahtava juttu – kysehän oli vain yhdestä ainoasta kerrasta, ja sekin nyt takanapäin.


Voit myös lohduttautua sillä, että sinun ei tarvitse enää tavata yhden yön kumppaniasi – et ole velvollinen kehumaan hänen taitojaan tai tuomitsemaan hänen taidottomuuttaan, sinun ei tarvitse jäädä aamupalalle tai kiitellä valtoimenaan häntä tästä yhteisestä yöstä. Eikä ehkä kannatakaan, sillä kehut ja ajan pitkittäminen saattaa herättää toisessa osapuolessa turhia toivonkipinöitä. Voit yksinkertaisesti kiittää tästä yöstä ja poistua paikalta ilman muita mukinoita. Olen ystävällinen, mutta rehellinen.

Jos olet sitä mieltä, ettei puhelinnumeroiden vaihtaminen kannata, pysy tiukkana, vaikka kumppanisi numeroasi kinuisikin. Sama laulu pätee myös Facebook-ystävyyteen: kannattaako tällaista yhden yön seuralaista lisätä omalle kaverilistalleen? Tuskinpa.

Joskus miehen puhelinnumeron tietäminen kuitenkin rauhoittaa. Jos pelkäät (kondomista huolimatta!) esimerkiksi sukupuolitauteja tai pelkäät unohtavasi jotain hänen luokseen, voit ottaa hänen numeronsa talteen vaikka kalenteriisi. Älä kuitenkaan lupaa soitella tai tallenna numeroa puhelimeesi.

Jälkipeli

Jos haluat kertoa esimerkiksi ystävillesi yhden yön seikkailuistasi, ole varovainen mitä suustasi päästät. Niin surullista kuin se onkin, naisena vietetyt hekumalliset illat voivat jättää ikävän leiman otsaasi. Lisäksi jos ystäväsi ovat kovia juoruamaan, rikkinäinen puhelin on vaarallinen vempele. Sanoissaan kannattaakin olla hienotunteinen.

Koska kyseessä oli yhden yön juttu, leikkikaveriin törmääminen myöhemmin ei pitäisi aiheuttaa päänvaivaa tai olla ongelma. Ole luonteva.

Jos olet tehnyt alusta selväksi, että kyseessä oli vain yksi yö ilman sitoumuksia tai muita odotuksia, pitäisi välillänne olla sanomaton sopimus siitä, että kunnioitatte molemmat toisianne: tähän kuuluu myös molemminpuolinen huomaavaisuus. Voit tervehtiä häntä, mutta sinulta ei vaadita kuulumistenvaihtoa. Älä vaadi sitä myöskään häneltä. Täten voit kävellä pois paikanpäältä ylpeänä ja vahvana, sillä kyseessähän oli vain yksi yhteinen yö. Ei sen enempää tai vähempää.


Lue myös:

MTV3/Helmi

Osittainen lähde: Heike Blümner Jacqueline Thomae, Naisen oma kirja, Tammi 2012, AskMen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja