Miten lapsen saa nukahtamaan helpommin? Kokeile näitä vinkkejä!

Riittävä uni on tärkeää niin lapselle kuin vanhemmillekin, mutta mikä neuvoksi, kun pieni yökukkuja vitkuttelee jatkuvasti unille menon kanssa? Nämä viisi vinkkiä voivat helpottaa tilannetta.

"Voi miksi se ei nuku!" Kello lähenee kahtatoista, mutta pikku yökukkuja haluaa viidennentoista kerran pissalle, juomaan tai vielä yhtä iltasatua kuuntelemaan.

5 vinkkiä yökukkujan vanhemmille:

  • Luo tiukka rutiini ennen unille menoa – esimerkiksi iltapala, iltapesu ja satu aina tietyssä järjestyksessä ja tiettyyn aikaan toistettuna kertovat lapselle, että nyt on aika mennä nukkumaan ja hänen kehonsa valmistautuu nukahtamiseen. Sama vinkki toimii myös unettomuudesta kärsiville aikuisille, sillä alitajuntamme rakastaa rutiineja.
  • Älä tarjoa piristäviä ruokia ja juomia, kuten kolajuomaa tai muita sokeriherkkuja lapselle enää illalla ja iltapäivällä.
  • Nukkuuko lapsi päiväunet? Vähennä päivällä saatavan unen määrää. Luovu päiväunista joko kokonaan tai lyhennä niitä aikaisemmasta.
  • Tee lapsen huoneesta mahdollisimman unettava: tuuleta se viileäksi, pidä peti raikkaana ja kerää aktivoivat lelut pois makuuhuoneesta.
  • Älä anna lapsen katsella televisiota tai oleskella tietokoneella iltaisin. Niin sanottu "sininen valo" vaikuttaa aivoihimme virkistävällä tavalla, jolloin nukahtaminen on vaikeampaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja