Miten kauhean kaunista! Suomalaismallit hätkähdyttivät Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show'ssa

Synkeän sateisen lokakuun loppumetreillä pidetty Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show antoi osviittaa siitä, kuinka kauhean kaunista jälkeä ammattilaisten luomat – jopa jokseenkin pelottavat – meikit ja kampaukset voivatkaan parhaimmillaan olla. Halloween-henkisessä näytöksessä nähtiin upeita suomalaisia huippumalleja sekä kokemattomampia kaunottaria, jotka lunastivat kunnialla paikkansa konkareiden keskellä.

Kauneustuottaja, meikki- ja hiustaiteilija Mariela Sarkiman isännöimän Beauty Brunch -tapahtuman Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show'ssa nähtiin 26.10.2013 mitä kaameampia meikkejä, näyttäviä kampauksia ja trash couturea edustavia muotiluomuksia suomalaisten huippumallien, kuten myös hitusen kokemattomampien naisten yllä.

Mariela Sarkima ja malli Emilia Järvelä.

Mariela Sarkima kertoo idean kaamean kauniista meikki- ja hiusnäytöksestä muhineen pitkään.

– Teen paljon töitä tavallisten naisten kanssa, jolloin puhutaan paljon kauneudesta, ihonhoidosta, hiusten hoidosta – mutta taitelijasieluni välillä haluaa täräyttää, Sarkima hymyilee.

Halloweenin lähettyville osuneen "Kaamean kaunis" -shown ajankohta oli loistava onnenkantamoinen.

– Olen suuri Christian Dior -fani. Kun John Galliano toimi pääsuunnittelijana ja taiteellisena johtajana 1997–2011, silloiset haute couture -näytökset olivat mielestäni aivan älyttömiä. Nuoresta meikkaajatytöstä alkaen olen katsonut niitä suu ammollaan, että vau, miten ihanaa! Sarkima kertoo.

Näytösmallien dramaattiset meikit, kampaukset ja kokonaislookit herättivät suurta ihastusta: niistä pystyi poimimaan ideoita vaikkapa naamiaisiin.

– Toivon, että näytös antoi inspiraatiota ja tarunhohtoisuutta kaikille katsojille sekä muotifaneille. Huomasin, että yleisössä olleet ihmiset puhuivat eritoten kampauksista, Sarkima hymyilee.

40-henkisen näytöstiimin malleina nähtiin muun muassa kuvankaunis Emilia Järvelä, Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttuja malleja kuten Annika Åkerfeldt, Polina Hiekkala ja Malla Hyytiäinen. Seitsemän kierrätysmateriaalista toteutettua asua ovat trashionista Outi Pyyn käsialaa.

Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show

"Neitsytmorsian"

Mallina Malla Hyytiäinen.

– Vaikka shown pääpainona oli kauheaa kauneutta, halusin sinne valopilkkuja, valonkantajia – Malla Hyytiäisen "Neitsytmorsian" onnistui tässä loistavasti. Muistan, kun hän haki Huippumalli haussa -ohjelmaan, katsoin että tässä on ihana, eteerinen, todella herkkä tyttö, jolla on vaaleat silmät ja vaalea iho. Olen käyttänyt Mallaa paljon mallinani, asun luonut Sarkima kehuu.

"Peilinomadi"

Mallina Maija Merikallio.

"60's Babe"

Mallina Annika Åkerfeldt.

"Lintuhäkki-rebel"

Mallina Pauliina Pusa.

"Pink Trash"

Mallina Heini Rasinen.

"Sirkusnukke"

Mallina Polina Hiekkala.

– Jos itse pukeutuisin Halloweenina, olisin ehdottomasti Polinan esittämä sirkusnukke, jolla oli piiskaponinhäntä, vinoon laitettu suu, silmäluomille maalatut silmät. Siinä lookissa on kaikki pielessä ja se on siksi juuri niin täydellinen, Sarkima kuvailee.

"Ruutusotilas"

Mallina Laura Roivainen.

– Ylpein olin Emma Räsäsen maalaamasta luurangosta sekä mallina toimineena Laurasta, sillä hän ei ammatiltaan malli. Minulla meni kylmät väreet, miten upeasti hän kantoi sen roolin, Sarkima kiittelee.

"Musta Papitar"

Mallina Susanna Mäkelä.

– Musta papitar -lookissa oli Lord of the Rings –tunnelmaa: hiuksissa nähty valo oli kuin kaiken näkevä silmä. Määrittelemätön paha on aina vähän pelottavampaa: miksi ihmeessä noin kauniilla naisella on tuollainen päässä? Sarkima kuvailee lookia.

"Tukkadomina"

Mallina Elina Mauno.

"Timanttileski"

Mallina Emilia Järvelä.

– Emilialla nähtiin klassinen, Old Glory -kampaus, joka oli hiusmuotoilija Piatu Puhakan käsialaa: sanoin hänelle, että kaikki mitä olet oppinut 1980-luvun kampaamossa, nyt haluan nähdä sen nyt muotinäytöksessä, Sarkima kertoo yksityiskohdista.


Teksti ja kuvat:Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja