Miten Iisalmessa hukkuneet nuoret päätyivät hyiseen virtaan? – Kaksikon viimeiset liikkeet saattavat jäädä mysteeriksi: "On tämä harvinaisempi juttu"

1:12
Poliisi jatkaa Iisalmessa hukkuneiden nuorten tapauksen tutkintaa.

Iisalmen Paloisvirrasta perjantaina kuolleina löydettyjen nuorten tapaus saattaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, ellei nuorten viimeisistä liikkeistä saada lisätietoa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisista kertoo, ettei tutkinnassa ole toistaiseksi tullut ilmi asioita, jotka selittäisivät nuorten päätymisen kaupunkia halkovaan jokeen.

Tiedossa on, että 20-vuotiaat, toisensa entuudestaan tunteneet mies ja nainen viettivät uudenvuodenaaton iltaa Iisalmen keskustassa Savonkadulla sijaitsevassa Bar Cavessa. Pallosen mukaan heillä oli alkamaisillaan oleva seurustelusuhde.

Nuoret poistuivat ravintolasta puolen yön aikaan. Poliisin mukaan heidän liikkeensä ovat vielä tässä vaiheessa tallentuneet keskusta-alueen valvontakamerakuviin. Etäämmällä keskustasta ei kuitenkaan ole sellaisia kameroita, joihin heidän kulkunsa olisi tallentunut.

Tuttavia kuulusteltu

Poliisi on haastatellut nuorten tuttavia ja ravintolassa olleita henkilöitä illan tapahtumien kulusta. Virkavallalla ei ole täsmällistä tietoa, minne nuorten oli tarkoitus mennä Cave-ravintolasta poistumisen jälkeen.

Pallosen mukaan kummankin asunto oli baarin lähistöllä.

– Meillä on tietoa heidän puhelimenkäytöstään, mutta katoamisen ja löytymisen välillä on sen verran pitkä aika, ettei näistä tiedoista ole saatu mitään ratkaisevaa tapauksen selvittämiseksi, Pallonen sanoo.

Nuorten katoaminen tuli poliisin tietoon, kun vanhemmat alkoivat kaivata heitä ja ilmoittivat asiasta.

Pallosen mukaan on syytä olettaa, että nuoret ovat joutuneet Paloisvirtaan joen keskustan puolelta, jossa myös baari sijaitsee. He olivat nauttineet illan aikana alkoholia. Mies oli suorittamassa varusmiespalvelusta Kainuun prikaatissa. 

Jälkiä jättämättä

Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät ruumiit rautatiesillan lähistöltä, eli keskusta-alueen itäpuolelta perjantaina iltapäivällä.

Virta on ollut parin katoamisen aikaan osittain jäässä.

– Maastossa ei kuitenkaan ruumiiden löytymisen aikaan ollut mitään sellaisia jälkiä, joista voisimme päätellä, mistä kohti rantaa nuoret ovat veteen päätyneet, Pallonen kertoo.

Vainajille tehdään ruumiinavaukset todennäköisesti tämän viikon tai viimeistään ensi viikon aikana. Tutkinnan kannalta keskeinen tieto on, olivatko nuoret kuolleita veteen joutuessaan vai hukkuivatko he. Tulosten saamisessa kestää Pallosen mukaan kahdesta viikosta kahteen kuukautta.

Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta. Pallonen pitää tapausta melko poikkeuksellisena. 

– On tämä harvinaisempi juttu, että kaksi nuorta tällä tavalla katoaa ja menehtyy, tutkinnanjohtaja toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja