Kahden iisalmelaisnuoren hukkuminen herkisti myös Kainuun prikaatissa – menehtynyttä varusmiestä muistetaan palveluspaikassa kauniilla tavalla

2:49
Uudenvuodenyönä kadonneet 20-vuotiaat iisalmelaisnuoret löydettiin kuolleena viime perjantaina – tutkinnanjohtaja kertoo tapauksesta

Iisalmessa viime perjantaina menehtyneenä löydetyn varusmiehen muistoa kunnioitetaan monin tavoin Kainuun prikaatissa, jossa hän ehti palvella ennen kohtalokasta uudenvuodenyötä. 

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvisti viikonloppuna, että hukkunut mies oli varusmies. Asia vahvistetaan MTV Uutisille myös Kainuun prikaatista, josta 20-vuotias mies oli lähtenyt lomille joulun alla.

Varuskunnasta kerrotaan, ettei Maavoimat saanut virka-apupyyntöä nuorten etsintään liittyen. Kainuun prikaatissa kuitenkin seurattiin tapahtumia intensiivisesti.

– Seurasimme etsintöjen etenemistä ja olimme yhteydessä poliisiin, Kainuun prikaatista kerrataan viimeaikaisia tapahtumia.

"Henkistä tukea on tarjottu"

Kainuun prikaatista kerrotaan, että palvelustaan jatkaneet varusmiehet palasivat lomiltaan pääsääntöisesti eilen illalla.

Lomalta palanneet saman yksikön varusmiehet tapasivat eilen sotilaspastorin sekä yksikönpäällikön.

– Henkistä tukea on tarjottu ja annettu ja annetaan edelleen tarvitsijoille. Olemme myös olleet yhteydessä omaisiin.

Varusmiestä muistetaan monin tavoin

Menehtynyttä varusmiestä muistettiin sunnuntai-iltana varuskunnassa suruliputuksella. Hänen muistolleen pidettiin myös omassa yksikössä hiljainen hetki palvelustovereiden palattua lomilta.

Sen lisäksi, että varusmiestä on muisteltu palvelustovereiden kesken, menehtyneiden varusmiesten muistoa kunnioitetaan Maavoimissa myös hyvin kauniilla tavalla.

– Yleensä palvelustoverin menehtymiseen liittyen hänen yksikköönsä järjestetään valokuva, kynttilä ja adressi, johon halukkaat voivat käydä lisäämässä nimensä. Adressi ja kuva toimitetaan omaisille.

– Kainuun prikaatin ja sen henkilöstön puolesta haluan esittää osanottomme perheelle, läheisille ja palvelustovereille, Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen kirjoittaa. 

6.1.2020 kello 14.48: Tekstin alkuosassa virheellisesti kerrottiin varusmiehen menehtyneen viime perjantaina, vaikka varusmies löydettiin tuolloin menehtyneenä – tarkkaa kuolinaikaa ei ole julkistettu. 2. väliotsikon välkeen muutettu sanajärjestystä väärinkäsitysten välttämiseksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja