Parhaaseen hampurilaiseen vaaditaan huippukokki Hans Välimäen mukaan mahdollisimman tuoreet raaka-aineet.
Huippukokki Hans Välimäki vieraili maanantaina Makuja-ohjelmassa loihtimassa kreikkalaisen hampurilaisen. Kreikkalaisen burgerin pihvi valmistui tuoreesta lampaan jauhelihasta, mutta Välimäen mukaan hyvän burgerin voi saada aikaan vaikka kaupan vakuumipakatusta jauhelihasta, jos sen valmistaa oikein.
– Hampurilainen on aina parempi, jos kaikki raaka-aineet ovat mahdollisimman tuoreita ja pystyy itse jauhamaan lihat. Kyllä hampurilaisesta saa ihan hyvän, vaikka ostaisi jauhelihan valmiina. Sitten täytyy maustaa liha vain hyvin. Pihvi on kaikkein mehukkaimmillaan silloin, kun se on medium-kypsä.
Lampaanlihan sijaan burgerin pihvilihaksi kannattaa Välimäen mukaan valita esimerkiksi rotukarjan lihaa, josta valmistaa jauhelihaa.
– Tärkeintä on, että jauhelihassa on noin 17-20 prosenttia rasvaa. Jos liha on liian kuiva, niin hampurilaisesta tulee kuiva kaiken kaikkiaan. Silloin naudanpihvi supistuu pannulla. Eli kannattaa lisätä sitä rasvaa tai ostaa valmiiksi rasvaista lihaa.

