Mainos

Mitä tapahtui Marilyn Monroelle?

Legendaarinen näyttelijätär Marilyn Monroe kuoli elokuun 5. päivänä 1962. Monroen kuoleman ympärillä pyörii edelleen lukuisia kysymyksiä, huhuja ja salaliittoteorioita. Mitä maailman kuuluisimmalle platinablondille oikein tapahtui?

Herrat pitävät vaaleaveriköistä, sen tiesi aikanaan jo yksi maailman rakastetuimmista tähdistä, Marilyn Monroe. Näyttelijä-laulajan ura lähti nousuun elokuvasta Niagara, jonka jälkeen hän esiintyi monissa elokuvamaailman klassikoissa, esimerkiksi Piukat paikat, Kesäleski ja Kuinka miljonääri naidaan.

Tähtönen ehti saada paljon mainetta filmibisneksessä ja voitti muun muassa lukuisia Golden Globe -palkintoja.

Monroen elämä sai kuitenkin dramaattisen lopun, kun hänet löydettiin kuolleena elokuussa 1962 vasta 36 vuoden iässä. Virallinen syy kuolemalle oli unilääkkeiden yliannostus. Ruumiinavauksen jälkeen todettiin, että kyseessä oli luultavasti itsemurha.

Marilynin viimeiset vuodet

Rakastetun tähden äkillinen kuolema sai nopeasti aikaan huhumyllyn, jonka mukaan Monroe ei sittenkään olisi tehnyt itsemurhaa. Kaikki eivät usko myöskään siihen, että Monroe olisi vahingossa ottanut liikaa unilääkkeitä ja lopulta kuollut.

Eräiden salaliittoteorioiden mukaan Monroe olisi murhattu. Joidenkin uskomusten mukaan jopa John ja Robert Kennedy olisivat jotenkin liittyneet näyttelijättären kuolemaan.

Kysymyksiä on herännyt myös sen takia, että todistajien tarinat Monroen kuolinillasta ovat vuosien mittaan vaihdelleet rajustikin poliisien kuulusteluissa. Murhasyytteitä Monroen kuolemasta ei kuitenkaan ikinä nostettu.

Monroen kuolema jäänee mysteerien ja kysymysten peittoon jatkossakin. Varmaa kuitenkin on se, että ihailtu nainen kärsi epävarmuudesta, mielenterveysongelmista ja keskenmenoista, jonka takia hän oli taipuvainen myös masennukseen.

Näyttelijätär kävi ennen kuolemaansa säännöllisesti psykiatri Ralph Greensonin puheilla viimeisiin elinpäiviinsä asti. Vuonna 2008 julkaistiin paljastava mutta hienotunteinen dokumentti, joka pohjautuu Monroen ja Greensonin terapiaistuntoihin. Millaiset olivat Marilyn Monroen viimeiset psykiatrikäynnit? Mitä dokumentti paljastaa Monroen elämästä?

AVA Dokumentti: Marilynin viimeiset sessiot keskiviikkona 16.2 kello 21.30.

(AVA)

Lähteet: IMDb.com, Wikipedia.org

Kuva: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.