Mitä syödä urheilusuorituksen jälkeen ? Leijonat paljastavat palautumisruokansa

Kiekkoleijonat kertovat, minkälaisia herkkuja rankan urheilusuorituksen jälkeen tulee syötyä.

Suomen MM-jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Niklas Hagman sekä puolustajat Lasse Kukkonen ja Sami Lepistö paljastivat Makuja-sivustolle ruokavalioidensa salat. Kiekkoilijat kertoivat omista peliä edeltävistä ruokailutottumuksistaan ja vannoivat muun muassa täyttävän aamiaisen nimeen: Näin Leijonat tankkaavat peliin – Kukkonen, Hagman ja Lepistö kertovat

Pastaa sen olla pitää

Mutta mitä urheilijat sitten syövät rankan matsin jälkeen? Makuja-sivuston haastattelemat Leijonat ovat yhtä mieltä siitä, että pasta on paras lääke palautumiseen.

– Matsin jälkeen syön fiiliksen mukaan. Pelin aikana kuluttaa niin paljon energiaa, että on periaatteessa ihan sama mitä syö. Pääasia, että saa jotain alas. Välillä tekee mieli jotain ehkä vähän epäterveellisempääkin. Yleensä se ruoka on kuitenkin aina aika pastapitoista. Kanaa tulee syötyä todella paljon. Välillä tekee kyllä pääkopalle hyvää syödä jotain vähän epäterveellisempääkin. Tässä on kuitenkin sen verran kauan tullut pelailtua, että tuntee jo oman kroppansa, Niklas Hagman kertoo.

– Heti pelin jälkeen tulee otettua hedelmiä, banaania tai jotain pientä vastaavaa. Nyt kun olemme hotellilla, niin tarjolla on yleensä perunaa, riisiä, pastaa ja jotain lihaa salaatin kera. Suosikkipastani on varmaan kanapasta kevyellä kermakastikkeella, Lasse Kukkonen jatkaa.

– Usein tekee mieli jotain rasvaista ruokaa. Ihan heti pelin jälkeen ei kuitenkaan useimmiten ole nälkä. Meillä on nyt ollut todella hyvät ruoat, pari eri vaihtoehtoa aina tarjolla. Pastaa ja sen sellaista. Lempipastani on bolognese,vaikka sitä tuleekin syötyä aika usein, Sami Lepistö Summaa.

Suomi–USA keskiviikkona 8.5. MTV3:lta MTV3 MAXilta Katsomo.fistä ja Radio Novalta suorana kello 19.30 lähtien. Ottelu alkaa 20.15.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja