Mitä meikkituotetta suomalaiset haluaisivat oppia käyttämään?

Kauneusvinkit-sivusto kysyi, mikä meikkituote olisi sellainen, jonka käytön suomalaisnaiset haluaisivat oppia.

Miten valokynää käytetään? Mihin aurinkopuuteria oikeastaan laitetaan? Moni nainen hylkää jonkun meikkituotteen, koska pelkää, ettei osaa käyttää sitä oikein. Kauneusvinkit-sivusto kysyikin suomalaisnaisilta, minkä meikkituotteen käyttö koetaan haastavimmaksi. Kyselyssä kaksi tuotetta nousi yli muiden – valokynän ja luomivärin käyttö koettiin lähes yhtä vaikeaksi.

Luomivärin käyttöä halusi opetella 39 prosenttia vastaajista. Luomivärin levityksessä hankalaa voi olla esimerkiksi oikeanlaisen häivytystekniikan hallitseminen tai vaikka sopivien sävyjen valinta.

– Olen saanut lahjaksi ja voittanut kilpailussa kalliita ja laadukkaita luomivärejä, jotka olen aina joutunut antamaan pois, koska en ole oppinut käyttämään niitä.

– Luomivärin pysyminen paikallaan ja samansävyisenä kuin laitettaessa on haasteellista, kun kyseessä on kuiva ja hieman venyvä iho.

– Luomiväriä, koska aina kun laitan luomiväriä, näytän siltä kuin minulla olisi musta silmä.

– Luomiväreissä on valinnanvaraa vähän liiankin kanssa. Oikeiden sävyjen löytäminen (on vaikeaa), jotta ne sopisivat silmiin ja ihonsävyyn. Sitten on vielä monia tyylejä ja itselläni on vielä miinuslasit. Hankalaa. Sitten kun laittaa piilarit, ei voikaan käyttää luomiväriä samalla tavoin kuin lasien kanssa. Erityisen hankalaa luomivärinkäyttö itselläni on siksi, että kummallakin luomellani on vesirokkoarvet. Väriä pitää tupsuttaa erityisen tarkasti, jotta lopputulos näyttää tasaiselta ja kimaltelevat hohtavat sävyt saa siis unohtaa.

– Haluaisin oppia leikkimään luomiväreillä. Olen aina tottunut käyttämään vaaleaa helmiäisväriä arkimeikissä ja iltaan lisään vain tummaa luomivakoon. Kuinka hienoa olisikaan osata tehdä kunnon sumusilmät!

Valokynän käyttöä halusi opetella 34 prosenttia kyselyyn vastanneista. Valovärin levittäminen oikeille alueille kasvoja on monelle vaikeaa.

– Valokynää! Sain sellaisen lahjaksi ystävättäreltäni. Olen laittanut sitä hänen ohjeittensa mukaan ja maltillisesti, mutta mieheni mielestä näytän kalpealta.

– Tiedän, että valokynää käyttämällä kasvoista saa upean hehkuvat, mutta minusta en osaa käyttää sitä oikein. Haluaisin kyllä todella.

Kevyttä päivetystä oikealla tekniikalla

Aurinkopuuterin oikeaoppinen levitys ja häivytys oli hukassa 17 prosenttia vastaajista.

– En ole koskaan käyttänyt aurinkopuuteria, haluaisin kokeilla.

– Olisi kiva osata varjostaa oikein ja löytää vielä siihen tarkoitukseen sopiva, oikean sävyinen (ei liian oranssi) aurinkopuuteri!

– En ole koskaan osannut käyttää aurinkopuuteria. Mihin kohtaan sitä oikein laitetaan ja kuinka paljon? Kerran kokeilin ja näytin kävelevältä ja säihkyvältä valolampulta!

Muut meikkituotteet saivat 10 prosenttia äänistä. Huulien punaamiseen ja silmien rajaamiseen tarkoitetut tuotteet olivat monelle kompastuskivi.

– Täydellisen huulimeikin käyttäminen olisi ihanaa, punaiset huulet ovat niiiiin hot!

– Huulipunaa. Kiiltopuna vielä menee, mutta peittävämpi on haastava.

– Silmienrajauskynää... en oikein tiedä, mihin kohtaan sitä pitäisi vetää ja siitä tulee aina sotkuinen.

– Eyelinerin käyttö ei ole ihan hanskassa. Käytän meikeistä useimmin ripsiväriä ja jos meinaan silmiä rajata, suttaan usein silmäni niin, että rupean helposti näyttämään Ozzy Osbournelta!

Kyselyyn vastasi 746 suomalaisnaista.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja