Poliisi Lahden piiritysoperaatiosta: eristetyssä asuintalossa yksi aseistautunut henkilö – paikalla myös luotiliivein varustautunut lääkäri

2:51

Lahden Patomäessä on noin aamuviidestä saakka jatkunut piiritystilanne, josta poliisi on toistaiseksi erittäin vaitonainen.

Poliisi kertoi puolilta päivin Twitterissä, että asuintalossa on yksi aseistautunut henkilö ja ettei asunnossa ole muita ihmisiä. Poliisi kertoo pyrkivänsä ratkaisemaan tilanteen rauhanomaisesti.

Paikalla on edelleen 10 poliisin yksikköä, piiritys jatkuu yhä. Alueella on myös lentokielto kilometrin säteellä tapahtumapaikasta. 

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lokinkatu ja sen lähitienoota on eristettynä.

Lehden paikalla olevan toimittajan mukaan paikalla on kaksi ensihoidon yksikköä. Lisäksi paikalla on lehden tietojen mukaan nähty luotiliivein varustautunut lääkäri.

– Poliisi lennättää siellä omaa droneaan ja lentokielto on sen vuoksi julistettu. Tämä on osa poliisin omaa toimintaa, mutta en voi sen tarkemmin kommentoida. Siellä ei siis saa lennättää esimerkiksi omaa dronea, kertoo viesintäsuunnittelija Sofia Isokoski Hämeen poliisista.

Poliisi on kertonut tilanteen etenemisesti Twitterissä:

Tietoja ei heru

Patomäki on omakotitaloalue, joka sijaitsee Launeen kaupunginosassa.

Operaation kohteena oleva asuintalo on päättyvän tien varrella. Tilannekeskuksesta ei toistaiseksi kommentoida, etsiikö poliisi tiettyjä henkilöitä ja millaiseen rikollisuuteen piiritystilanne mahdollisesti liittyy.

Poliisi pitää omana tietonaan myös sen, millainen ilmoitus mittavan piirityksen aamulla käynnisti.

– Pyydämme, että ihmiset välttävät alueella liikkumista ja toimivat paikalle sattuessaan poliisin ohjeiden mukaisesti. Tiedotamme tapauksesta lisää, kun tilanne sallii, Isokoski kertoo.

Päivitetty jutun alkuun piiritystilanteen alkamisaikaa kello 12.57.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.