Mainos

Mitä jäi käteen MTV:n pääministeritentistä? Puoluejohtajien taistelu kovenee: "Rinne joutui selittelylinjalle – Sipilä yritti haastaa Halla-ahoa"

7:33
Mitä poliitikot puhuivat taloudesta ja mitä Huomenta Suomen vierailla oli sanottavana Halla-ahon esiintymisestä? Katso koko keskustelu videolta!

Mitä MTV:n eilisestä vaalitentistä jäi käteen? MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää ja Journalistin päätoimittaja Maria Petterson analysoivat eilistä MTV Uutisten pääministeritenttiä.

Eilisessä pääministeritentissä puoluejohtajat haastoivat toisiaan ja epäselvät kannat alkoivat muuttua terävämmiksi. MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää toteaa, että eilisessä vaalitentissä on nähtävissä, että ennakkoäänestys alkaa tänään.

– Puheenjohtajilla alkaa tulla hätä käteen. 

Vesa Kallionpää toteaa, että tentissä nähtiin monenlaista vastakkainasettelua. Perinteisen hallitus-oppositio-vastakkainasettelun lisäksi Pekka Haavisto (vih.) haastoi Jussi Halla-ahoa (ps.), Halla-aho haastoi useaa puheenjohtajaa ja erityisesti Petteri Orpo (kok.) haastoi Antti Rinnettä (sdp.).

– Rinne joutui selittelylinjalle metsähakkuussa ja polttomoottoriautoissa, myös talouskysymyksissä oli selittämisen makua. Toisaalta Sipilä yritti haastaa Halla-ahoa turvapaikka-asioissa.

Kannat selkeytyvät

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson toteaa, että eilisessä tentissä ei tullut enää uusia poliittisia avauksia, joidenkin puheenjohtajien epäselvät kannat selkiytyivät.

Petterson arvoi, että Rinteen esiintymisessä näkyy puolueen korkea kannatus. SDP:n puheenjohtaja kuulosti jo seuraavalta pääministeriltä.

– Ei voi luvata liikaa tai liian tarkkaan, ettei tule turpaan myöhemmin. Sen sijaan on aina huvittavaa, kun Halla-aho, Orpo ja Sipilä kilvan haukkuvat itse laatimaansa turvapaikanhakija-ohjelmaa.

Yhteistyötä yli puoluerajojen

Perussuomalaisten kannatuksen nousu on puhuttanut viime aikoina vaalikeskusteluissa. Vesa Kallionpää analysoi, että muissa puolueissa oli nähtävissä pelkoa puolueen mahdollisesta vaalivoitosta.

– Yhteistyökielteisyys on vähentynyt, jopa RKP on ilmoittanut, että ei ole sulkenut pois yhteistyötä. Ehkä Orpo on ollut kannassa kielteisin. Politiikka on sillä tavalla raadollista, että jos nyt nähdään, että vaalitulos on tasainen, kaikki kortit täytyy pitää kädessä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja